Při srážce tří aut na Znojemsku zemřeli čtyři lidé

Tragická srážka tří osobních aut u Pavlic na Znojemsku si v pondělí odpoledne vyžádala čtyři mrtvé. Vážně zraněné dítě vrtulník převezl do nemocnice. Silnice první třídy číslo 38 už je po odklízecích pracích opět průjezdná. Další člověk zemřel při havárii na devátém kilometru dálnice D2. I zde už řidiči projedou.

„Čtyři lidé bohužel zemřeli ještě před příjezdem našich posádek, jejich zranění byla neslučitelná se životem. Dítě ve vážném stavu jsme letecky převezli do brněnské dětské nemocnice, ženu s mnohočetnými poraněními a na řízené ventilaci jsme převezli do bohunické fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Michaela Bothová. Dodala, že na místě byl ošetřen i lehce zraněný muž. 

Podle policejní mluvčí Kamily Haraštové osobní auto, které jelo ve směru od Znojma, vyjelo z neznámého důvodu do protisměru a čelně se srazilo s protijedoucím vozidlem. Nehoda zasáhla i další automobil, který jel ve směru do Znojma. V prvním zmiňovaném voze zemřeli tři ze čtyř pasažérů, o život přišla i řidička protijedoucího auta, která jela s dítětem.

Silnice I/38 se řidičům otevřela po dvaadvacáté hodině. Objízdná trasa vedla ve směru od Moravských Budějovic přes Boskovštejn, Bojanovice a Hluboké Mašůvky. V opačném směru odkláněli policisté provoz přes Vranovskou Ves směrem na Šumnou, Štítary a Ctidružice.

Záchranáři na jihu Moravy řeší také druhou tragickou nehodu. Krátce před devátou hodinou večerní havárie uzavřela také dálnici D2 poblíž Rebešovic v okrese Brno-venkov. „Jedna osoba zemřela ještě před příjezdem našich posádek,“ konstatovala Michaela Bothová. Druhého člověka, který utrpěl mnohočetná zranění, převezli záchranáři do brněnské nemocnice.

Provoz na dálnici byl obnoven kolem čtvrt na jedenáct večer. Po dobu vyšetřování havárie odkláněla policie provoz z dálnice D2 ve směru na Brno na sjezdu číslo 11 u Blučiny na Brněnsku. Zpět na dálnici se auta vracela na exitu číslo tři.

V případě nehody na Znojemsku jde už o čtvrtou letošní nehodu, při níž zahynuli čtyři lidé. V polovině července zemřela rodina po srážce osobního auta s vlakem na přejezdu v Černožicích na Hradecku. Řidič a tři spolujezdci zahynuli při srpnové čelní kolizi dvou vozidel u Starého Jičína na Novojičínsku. U Sudoměřic na Hodonínsku zemřeli čtyři lidé z osobního vozu, který se čelně střetl s kamionem.