10. října 2019 • 16:50

Schůzka s Berbrem? Skandální! ODS z Opavy se distancuje od Navrátila

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Členové opavského klubu ODS zaslali zastupitelům města otevřený dopis, jímž reagují na schůzku dvou funkcionářů prvoligového SFC Opava s místopředsedou fotbalové asociace Romanem Berbrem. „Od jednání primátora města Tomáše Navrátila se naprosto distancujeme,“ píše v něm.



Oč jde? Zásadní je, že město Opava je vlastníkem fotbalového klubu SFC Opava, každoročně ho podporuje 11 miliony korun, o dalších investicích nemluvě. Primátor města Tomáš Navrátil, tehdy ještě zároveň místopředseda představenstva klubu, se vydal spolu Miroslavem Ozaniakem, menšinovým akcionářem SFC a zároveň kontroverzním fotbalovým funkcionářem, za Romanem Berbrem.

A to proto, že měli pocit, že jejich klubu nepřejí v probíhající sezoně rozhodčí. Důvod měl spočívat v osobě tehdejšího ředitele Petra Machovského, jenž se na loňské valné hromadě postavil Romanu Berbrovi v otázce změny stanov. „Rozhodli jsme se bavit, že nechceme zlobit,“ popsal schůzku Navrátil. Berbr jakoukoli souvislost mezi sporem s Machovským a údajnou nepřízní sudích odmítá.

Opavská ODS je však silně znepokojena, v otevřeném dopise zastupitelům vysvětluje Berbrovu pozici a pověst ve fotbale. „Uskutečněnou schůzku primátora s p. R. Berbrem považujeme za natolik skandální, že jsme považovali za nezbytné vás seznámit s fakty, které s ní souvisí. Od jednání primátora města Opavy p. Tomáše Navrátila se naprosto distancujeme.“

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud