18. října 2019 • 13:20

Plzeň prověří šlágry. Baník? Srdcovka, snad bude hrát o titul, smeká Vrba

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spartu doma svalili 1:0, v Boleslavi naopak nechali všechny body po prohře 1:2. Viktorii Plzeň čekají dva další ohromně těžké zápasy, které hodně napoví o titulových ambicích Limberského a spol. V neděli přijede Baník Ostrava, o týden později zaparkuje autobus před Doosan Arénou lídr ze Slavie. "Čeká nás hodně těžká série," říká trenér Pavel Vrba pro klubové stránky.



Kabina v Plzni během reprezentační pauzy značně prořídla, jen v českém áčku se v zápasech s Anglií a Severním Irskem představilo pět hráčů (Brabec, Řezník , Kalvach, Kopic, Krmenčík). "Tréninky byly trošku jiné, měli jsme k dispozici maximálně dvanáct hráčů. Jsem rád, že jsme před hodně těžkou sérií konečně pohromadě," těší Vrbu , že se mu jeho klíčoví hráči vrátili do klubu bez vážnějších zranění.

Plzeň momentálně ztrácí po dvanácti kolech na vedoucí Slavii šest bodů. Náročnou výzvu doma se Spartou (1:0) Západočeši zvládli, nepříjemnou ztrátu přinesla prohra v Boleslavi (1:2). Viktoria dál bodově krvácet nesmí, což bude ve dvou následujících zápasech enormně těžké.

Do Plzně přijede už v neděli rozjetý Baník. "Na tenhle klub budu vzpomínat vždycky dobře," přiznává kouč Vrba. "Pro mě je to srdcová záležitost. Jako dorostenec jsem tam vyrůstal, později pracoval s mládeží i v A mužstvu. Dělá mi radost, že se fantasticky dostali ze situace, kde byli ještě před několika lety. S příchodem majitele (Václav Brabec) se jejich tým dostává tam, kam patří. Třeba přijde zase období, kdy bude Baník hrát o titul před úžasnou atmosférou, která byla dřív na Bazalech," vzpomíná.

Baník se dostal na vítěznou vlnu, včetně poháru vyhrál tři utkání po sobě bez inkasované branky. Drží se na čtvrté pozici jen s pětibodovou ztrátou na druhou Plzeň. "Mají velice zajímavě poskládané mužstvo. S novým majitelem se Baník mění, začíná mít vyšší ambice, než v minulosti, kdy na tom byl hodně složitě, když to řeknu slušně," hodnotí Vrba svého soupeře. "Je tam vidět velký pokrok ve složení kádru a kvality hráčů. Mám o klubu jen dobré informace, doufám, že se Baník dostane tam, kde býval."

V pořadí třináctém ligovém kole ale bude Vrba stát na plzeňské střídačce. V duelu, který domácí favorit potebuje zvládnout za tři body, aby se držel na dostřel rozjeté Slavii. "Hrajeme doma, to je obrovsky zavazující. Ambice v klubu jsou hodně velké, nezbývá, než dělat všecho pro to, abychom získali co nejvíc bodů. Určitě chceme přezimovat hodně vysoko a mít co nejvíc bodů," přeje si Vrba.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 2:1. Krásný duel rozhodla sporná penalta z nastavení
Video se připravuje ...

RENTGEN: Matějovský snad nestárne. Čím složil Plzeň?
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: Limberského údiv, Kozákovo čekání a aut do autu
Video se připravuje ...

LIGOVÝ INSIDER: Matějovský je nadstandard. Csaplár mě baví, Hašek je trenér pro velký klub
Video se připravuje ...

RUDEJ FANDA: Lidi se nemění. A co Kozák? Díky Limberskému za závazek
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Proti Plzni penalta byla. Spartě se naopak chybně nepískla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud