Květoslav Šimek
12. listopadu 2019 • 11:20

SEDM ligových angažmá Straky: (ne)přízeň fanoušků i boje o záchranu

Vstoupit do diskuse
0
  • František Straka už v české lize zažil mnohéFrantišek Straka už v české lize zažil mnohéFOTO: koláž iSport.cz

    Sedm klubů už v české lize vedl František Straka. Aktuálně byl v pondělí odpoledne odvolán z Karviné, kde vydržel necelých osm měsíců. Na kontě ovšem má ještě i mnohem kratší angažmá. Během dosavadní pestré kariéry také poznal oba póly (ne)přízně fanoušků, jeho jméno všude vyvolávalo rozruch. Připomeňte si, které celky už Straka koučoval.

  • MFK Karviná (konec 2018/19 a začátek 2019/20)

    V polovině března nahradil Norberta Hrnčára, Karviná byla předposlední. Překvapil na Spartě (3:1), porazil Liberec (2:1), ale baráži se nevyhnul. V ní hrála Karviná s Jihlavou 2:1 a 1:1, poražení byli hrubě nespokojení s výkony rozhodčích. Končí po 16. kole s bilancí 2 výhry, pět remíz a 9 proher.

    František Straka skončil jako kouč KarvinéFoto Michal Beránek (Sport)

  • 1. FK Příbram (konec 2012/13 a začátek 2013/14)

    Přišel k trápícímu se týmu v březnu 2013. Po předposledním kole bylo jasné, že se Příbram v lize zachrání. Rozjel i následující ročník, ale po sérii nepřesvědčivých výsledků ho nahradil Petr Čuhel.

    V Příbrami František Straka příliš dlouho nevydrželFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Slavia Praha (2011/12)

    Nejdivočejší ligové angažmá. Straka, který sám o sobě mluvil jako o zarytém sparťanovi, vzal v říjnu 2011 angažmá ve Slavii. A stal se terčem útoků fanoušků z obou stran. Čelil výhrůžkám, musel požádat o ochranku, rowdies mu posprejovali dům. Na lavičce vydržel jen deset zápasů.

    Ve Slavii František Straka čelil nenávisti fanouškůFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • SK Dynamo České Budějovice (2007/08)

    V rodném městě, kde s fotbalem začínal, se v podzimní části držel s Českými Budějovicemi ve středu tabulky. Ovšem v jarní části se týmu hrubě nedařilo, vyhrál jen dva zápasy. Dynamo sice nesestoupilo, ale prodloužení smlouvy se Straka nedočkal.

    Radostné emoce Františka Straky na lavičce Českých BudějovicFoto Archiv Sportu

  • FC Viktoria Plzeň (konec 2005/06)

    Plzeň vedl posledních šest ligových kol. Byla to čistě záchranářská mise, která se povedla. I díky překvapivé výhře na hřišti pražské Sparty, kterou pak Straka s pražskými fanoušky nepokrytě oslavoval. Smlouvu do další sezony v Plzni nedostal.

    František Straka slaví na Letné záchranu Plzně v lizeFoto Archiv Sportu

  • Sparta Praha (konec 2003/04 a začátek 2004/05)

    Do Sparty přišel v březnu 2004. Vybojoval účast v Champions League, v nadcházející sezoně tým dovedl do základní skupiny Ligy mistrů (remíza s Manchesterem United). Po podzimu měla Sparta v lize náskok 9 bodů, přesto nový majitel Daniel Křetínský oblíbeného kouče vyhodil a nahradil ho Jaroslav Hřebík.

    František Straka jako kouč SpartyFoto Archiv Sportu

  • FK Teplice (2002-04)

    Začínal jako asistent Františka Cipra, po jeho odchodu tým vedl jako hlavní trenér. Týmu se dařilo v Poháru UEFA, po nabídce od pražské Sparty v roce 2004 zažádal o odchod a šéfové klubu mu vyhověli.

    František Straka v lize začínal jako kouč TeplicFoto Archiv Sportu

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud