14. října 2019 • 18:50

Česko - Skotsko 0:0. Další ztráta jednadvacítky, góly opět chyběly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další ztráta. Česká jednadvacítka remizovala v utkání kvalifikace na EURO 2021 se Skotskem 0:0. Jen bod získala i ze čtvrtečního zápasu proti Řecku a v kvalifikační skupině jí aktuálně patří třetí místo. Na dnešního soupeře, který je první, ztrácí tři body, na druhé Řecko dva.



V prvním poločase měli Češi navrch, ale prosadit se nedokázali. Do největší šance se dostali v 16. minutě, kdy Antonín Vaníček přehodil vybíhajícího gólmana Robbyho McCrorieho, ale své dvojče od inkasování zachránil skotský kapitán Ross McCrorie, který míč před pouze přihlížejícím Ondřejem Šašinkou vykopl z brankové čáry.

Vzápětí se domácí hráči dostali do další šance a i tentokrát u toho byl Vaníček. Český záložník se dostal k dorážce vlastní střely, ale místo toho posunul míč na Hložka, který těsně minul. Skotsko hrozilo především po standardních situacích a po jedné z nich Billy Gilmour hlavičkoval nad.

Po přestávce byli nebezpečnější hosté, ale Fraser Hornby ani v jedné šanci neuspěl. Nejprve ve skluzu u vzdálenější tyče jen těsně nedosáhl na střelu Patricka Readinga a po hodině hry se mu ve skvělé pozici zasekl míč pod nohou. Chvíli nato jeho hlavičku skvělým zákrokem zlikvidoval brankář Martin Jedlička.

Češi nakonec udrželi druhé čisté konto v kvalifikaci a navázali na remízu 1:1 s Řeckem z minulého týdne. Jedinou dosavadní výhru si jednadvacítka připsala v září proti Litvě (2:0). Další zápasy čekají výběr trenéra Krejčího v listopadu doma proti San Marinu a v Chorvatsku.

Sestavy

Domácí: Jedlička – Holík, Chaluš, Plechatý, Granečný – Janošek, Sadílek – Vaníček (63. Bucha), Matoušek (70. Havelka), Hložek – Šašinka

Hosté: R. McCrorie – R. McCrorie, Porteous, Johnston, Harvie – Gilmour, Middleton (62. Maguire), Campbell – Magennis, Hornby, Reading

Karty

Domácí: Plechatý, Šašinka

Hosté: Johnston, Magennis, Campbell

Rozhodčí

Alain Durieux – Daniel Da Costa, David Mateus Santos

Stadion

Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště

Návštěva

5187 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud