10. listopadu 2019 • 12:05

Koberec, vyndání ze sestavy. Pak Kubalík zářil: Můžeš na tom stavět!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek Chicago s přehledem přejelo na domácím ledu United Center letos dobře hrající Vancouver (17 utkání - 21 bodů) 5:2. David Kämpf přispěl jednou brankou, o radost se ale nemohl podělit se svým krajanem a souputníkem z lajny. Dominik Kubalík byl za "polevení" v herním projevu vyjmut ze sestavy. V nočním duelu proti Pittsburghu se ale stylově vrátil!



Kubalík odbruslil necelých dvanáct minut a ze svých dvou střeleckých pokusů vstřelil jednu branku Blackhawks při těsné prohře 2:3 po nájezdech.

Stal se tak letos třetím útočníkem Chicaga, který po umístění na tribunu hned v následujícím utkání dokázal skórovat. Prvními dvěma byli Alex Nylander a Drake Caggiula. Ale to bylo v noci, pojďme proti proudu času...

VIDEO: Podívejte se na gól Dominika Kubalíka proti Pittsburghu

Před pár dny kouč Chicaga Jeremy Colliton o českém útočníkovi prohlásil, že trochu polevil a Kubalík musel do trenérské kanceláře na kobereček.

"Měli jsme krátkou poradu. Na videu mi ukazovali, co jsem předtím dělal a od čeho jsem v posledních zápasech upustil. Rozumím tomu. Samozřejmě chcete vždy hrát správně a chcete plnit, co po vás trenéři chtějí. Snažil jsem se proto, abych byl na zápas připravený, a byl jsem nadšený, že opět můžu hrát," popsal 24letý forvard a nejužitečnější hráč posledního ročníku švýcarské NLA.

Proti Penguins se Kubalík vrátil do sestavy a utvořil třetí útok s krajanem Kämpfem a Andrew Shawem. "Zareagoval skvěle, jeho hra se mi líbila. Podal výkon, na kterém může stavět," podotkl nejmladší hlavní kouč v NHL (34 let) Jeremy Colliton.

Plzeňský rodák si připsal čtvrtý zásah v sezoně poté, co z přečíslení tří na jednoho otevřel po přihrávce Brandona Saada skóre. "Myslím si, že jsem odpověděl nejlépe, jak jsem mohl. Snažil jsem se vytáhnout a jsem opravdu rád, že jsem dal gól. Ještě šťastnější bych ale byl, kdybychom vyhráli," svěřil se Kubalík.

Chicago po jeho trefě vzápětí zvýšilo na 2:0, ale Pittsburgh vyrovnal a obrat dokonal v nájezdech. "Byl to naprosto vyrovnaný zápas, rozhodly ho nájezdy, ve kterých jsme se prosadili jednou a oni dvakrát," dodal Kubalík.

Pittsburgh otočil zápas i bez Sidneyho Crosbyho, který se zranil ve třetí třetině při blokování střely. Jeho stav by měl klub upřesnit v pondělí. V tabulce Západní konference je Chicago se ziskem 14 bodů z 16 utkání třinácté.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud