17. října 2019 • 12:42

Sparta má Slováka se 430 zápasy v NHL. Naši beci občas chybují, hlásí Krupp

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou posilou hokejistů Sparty se stal slovenský obránce Milan Jurčina. Šestatřicetiletý hráč s bohatými zkušenostmi z NHL přišel na zkoušku do listopadové reprezentační pauzy. Minimálně stejně dlouho bude dres Pražanů oblékat jeho krajan Marek Ďaloga, jenž původně na konci srpna podepsal s klubem krátkodobou smlouvu na šest týdnů.



"Naši beci občas chybují a jsou spíše ofenzivněji ladění než defenzivně, což potřebujeme vyřešit," uvedl na dnešním setkání s novináři kouč Sparty Uwe Krupp. "Milan je zkušený silový hráč s vynikajícími fyzickými parametry, který by měl naší defenzivě pomoci," doplnil sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

 

Téměř dvoumetrový Jurčina hrál naposledy za Norimberk, kde strávil poslední tři sezony, v tomto ročníku dosud nikde nepůsobil. "Sparta je nejpopulárnější tým v české lize. Když jsem se dozvěděl, že je odtud o mě zájem, velice rychle jsme se domluvili na spolupráci," řekl Jurčina.

"Mým úkolem bude zejména využívat svou velikost okolo mantinelů a při hře v oslabení," doplnil bývalý hráč Bostonu, Washingtonu, Columbusu a New York Islanders, jenž si vedle Německa vyzkoušel v Evropě také KHL a nejvyšší soutěže ve Finsku a Švýcarsku.

V NHL nastoupil Jurčina do 430 zápasů základní části a připsal si 81 bodů za 22 branek a 59 nahrávek. Ve 21 duelech play off dvakrát skóroval. S extraligou má účastní tří olympijských turnajů a pěti světových šampionátů také zkušenosti - po návratu z NHL odehrál v sezoně 2012/13 22 utkání za Chomutov.

SESTŘIH: Sparta - Litvínov 5:4p. Domácí nakonec vybojovali dva body, parádním sólem rozhodl Forman
Video se připravuje ...

Minimálně do první reprezentační přestávky vyztuží obranu Sparty mohutný slovenský obránce Milan Jurčina, který s Pražany uzavřel zkušební kontrakt
Minimálně do první reprezentační přestávky vyztuží obranu Sparty mohutný slovenský obránce Milan Jurčina, který s Pražany uzavřel zkušební kontrakt

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud