2. listopadu 2019 • 19:41

SESTŘIHY: Liberec otočil derby s Bruslaři, Bartošák vynuloval Litvínov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince porazili v předehrávce 17. kola Tipsport extraligy litvínovskou Vervu 2:0. Čistým kontem se blýskl brankář Patrik Bartošák, který si připsal 27 úspěšných zákroků. Liberec obrátil po páteční otočce s Vítkovicemi další duel, Mladou Boleslav v derby přehrál 2:1.



Bartošák má druhou nulu v sezoně

Třinečtí hokejisté zvítězili v předehrávce 17. kola extraligy 2:0 nad Litvínovem, který porazili podvanácté v řadě. Úřadující mistr ztratil s Vervou během úspěšné série jen bod. Výhru Ocelářů zařídil Petr Vrána, který si připsal gól a přihrávku. Patrik Bartošák vychytal druhé čisto konto v sezoně.

Třinci scházel v sestavě obránce Roth, který je nominovaný na reprezentační turnaj Karjala Cup. Litvínov naopak poprvé nasadil kanadského beka Patricka Kudlu, který do tohoto týdne působil v prvoligovém Frýdku-Místku, partnerském klubu Ocelářů.

SESTŘIH: Třinec - Litvínov 2:0. Bartošák má druhou nulu sezony, rozhodl Hrňa
Video se připravuje ...

Třinec začal zostra. Už ve druhé minutě pláchl obraně hostů Marcinko, ale ztroskotal na Honzíkovi. V dalším střídání si ale vynutil přesilovou hru, kterou už po třech sekundách využil Hrňa. Domácí útočník vypálil po vyhraném vhazování a puk zapadl od břevna do branky. Hosté byli střelecky pilnější, aktivní byli zejména Petružálek a Lukeš, který v největší šanci zblízka trefil jen Bartošáka.

Také druhá třetina vyzněla pro Třinec. Hosté i se štěstím přečkali oslabení, ve kterém zahodili gólové šance Chmielewski a Kundrátek. Vránu dvakrát vychytal Honzík, který si poradil i s Marcinkovým pokusem v přečíslení dva na jednoho. A když už ho Hrehorčák ve 33. minutě překonal, gól neplatil, protože puk přešel čáru až ve chvíli, kdy už byla litvínovská branka posunutá. Z ukotvení ji vychýlil Honzík.

David Honzík po jedné z inkasovaných branek v utkání s Třincem
David Honzík po jedné z inkasovaných branek v utkání s Třincem

V další gólové šanci se dostal za obranu Litvínova Martynek, jenže bekhendový blafák nedotáhl. Třinec se ale přece jen dočkal. Vyhovovalo mu více prostoru při hře čtyři na čtyři, uzamkl soupeře v pásmu a aktivitu korunoval Vrána přesnou trefou z mezikruží. Z hostujícího týmu byl ve druhé třetině nejnebezpečnější Jarůšek, v obou šancích, ze kterých mohl vyrovnat na 1:1, dobře zasáhl Bartošák.

Třinec ve třetí třetině kontroloval vývoj utkání aktivní hrou. Nejenže nepouštěl Litvínov do šancí, ale sám si vytvořil dost možností, jak zvýšit. Velkou překážkou v cestě za třetím gólem mu byl ale Honzík. Hosté toho moc nevymysleli ani ve dvou přesilových hrách, ale v power play, ke které se odhodlali už v 58. minutě, byli párkrát blízko. Petružálkův pokus kopíroval brankovou čáru, ale vykroutil se ven. Na druhé straně Oceláři několikrát minuli prázdnou branku.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Jsme rádi, že jsme po těžkém zápase se Spartou pokračovali v tempu, jaké bylo včera. Kluci odehráli dobré utkání, přesně takové, jaké jsme chtěli. Převážně jsme hráli v útočném pásmu, vypracovali jsme si hodně šancí a Litvínov podržel dobrým výkonem Honzík. Na střídačce máme tablet, podívali jsme se a viděli jsme, že brána byla posunuta, takže jsme věděli, že ho neuznají."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Třinec byl jednoznačně lepší ve všech aspektech hry. Převyšoval nás v osobních soubojích, bruslení. Jen díky dobrému výkonu našeho brankáře nebylo to skóre jiné. Netlačíme se do branky, málo střílíme. Třinec zaslouženě vyhrál. Situaci ohledně neuznaného gólu jsme viděli na kostce. Je to o rozhodčích, jak to vyhodnotí, my tohle nemůžeme ovlivnit."

Góly

Domácí: 01:31. Hrňa, 36:30. P. Vrána

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, Gernát, Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Galvinš – M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Martynek, Polanský, Kofroň – Hladonik.

Hosté: Honzík (Janus) – L. Doudera, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, T. Pavelka, Štich, Kudla – F. Lukeš (A), V. Hübl, Válek – Jarůšek, Helt, Petružálek (C) – Kašpar, Gerhát, Myšák – Trávníček, Zygmunt, Jurčík.

Rozhodčí

Kika, Obadal – Gebauer, Lederer

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

4 467 diváků

Liberec předvedl další obrat, derby rozhodl Knot

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli v předehrávce 17. kola extraligy doma Liberci 1:2 a promarnili šanci posunout se do čela tabulky. Bílí Tygři po sérii pěti zápasů bez bodu potřetí za sebou vyhráli. Ve 30. minutě rozhodl ve vlastním oslabení obránce Ronald Knot.

Hned v úvodní minutě měl možnost hostující Hudáček, který se dostal do úniku, ale gólman Krošelj mu při blafáku vypíchl puk. Do další šance se dostal Hudáček v přesilové hře při vyloučení Stránského, ale mladoboleslavský gólman jeho ránu kryl. V sedmé minutě se radovali domácí, když se po spolupráci s Bičevskisem ocitl sám před Petersem Stránský a otevřel skóre.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 1:2. Další obrat Bílých Tygrů zkompletoval Knot
Video se připravuje ...

Vyrovnal mohl vzápětí Krenželok, který trefil z pozice mezi kruhy pravou tyč. Puk se od ní ještě odrazil od Kousala zpět do brankoviště, ale mladoboleslavský útočník jej nakonec stihl včas odpálit. Ke zvýšení náskoku potom domácím nepomohly ani dvě přesilové hry při trestech Filippiho a Kolmanna.

Ve 23. minutě se dočkal Liberec vyrovnání. Hudáček našel zpoza branky Birnera, který zblízka prostřelil Krošelje a připsal si 10. gól v sezoně. Odpovědět mohl Flynn, ale Peters si s jeho pokusem poradil.

Mladá Boleslav - Liberec: Vondrka inkasoval dvojitý hit
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Bílí Tygři otočili v polovině utkání skóre v oslabení při Hanouskově trestu. Zohornovi sebral puk na obranné modré čáře Knot, ujel do brejku a po blafáku do bekhendu našel místo mezi Krošeljovými betony. Vzápětí zachraňoval mladoboleslavský gólman situaci po ztrátě puku faulem na Krenželoka, ale v oslabení se domácí ubránili.

Ve 43. minutě se dostal sám před Krošelje Marosz, ale nepřekonal jej. Domácí se snažili smazat ztrátu, ale Liberec je do šancí nepouštěl a sám hrozil z brejků. Těsný náskok uhájil i v závěrečné power play. Mladá Boleslav tak neuspěla poprvé po třech výhrách za sebou.

Ohlasy trenérů:

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "Soupeř přijel bránit a bránil houževnatě. Dvakrát jsme mu po našich chybách, kdy jsme měli jasně puk pod kontrolou, nabídli gólové situace, které proměnil a rozhodl. Myslím si, že zaslouženě."

Patrik Augusta (Liberec): "Viděli jsme velice vyrovnané utkání. Výsledek o jeden gól tomu asi odpovídá. My jsme si byli velice vědomi síly domácích a jejich nebezpečí rychlých protiútoků a v zakončení. Nepřijeli jsme sem určitě s nějakou hurá taktikou. Musím říci, že jsme odevzdali velice kompaktní a velice dobrý defenzivní výkon."

Góly

Domácí: 05:35. J. Stránský

Hosté: 22:17. Birner, 29:11. Knot

Sestavy

Domácí: Krošelj (Haas) – Ševc, Klikorka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk (A), Bernad – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – R. Zohorna, Cienciala, Klepiš (A) – Pabiška, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Hosté: Peters (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), T. Hanousek, Kotvan, Kolmann, Graborenko, Havlín – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, A. Musil, J. Vlach.

Rozhodčí

Hodek, Hradil – Brejcha, Jelínek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 667 diváků

Mladá Boleslav - Liberec: Soupeř byl na zápas lépe připravený, mrzelo Rulíka
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Liberec: Podali jsme velice zodpovědný výkon, těšilo Augustu
Video se připravuje ...
Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Třinec - Litvínov: Gól? Sudí zrušil trefu Polanského kvůli posunuté brance
Video se připravuje ...

Třinec - Litvínov: Petr Vrána přesnou střelou od modré zvýšil na 2:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud