3. listopadu 2019 • 19:00

SESTŘIHY: Sparta drží trůn po obratu z 1:4 na 5:4! Pardubice ovládly derby

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Extraligový trůn patří před reprezentační přestávkou Pražanům! Hokejisté Sparty po skvělé bitvě s Kometou porazili nesmiřitelného rivala 5:4. Kometa přitom vedla už 4:1, k senzačnímu obratu však zavelel dvěma góly Vladimír Růžička. Olomouc zabrala venku proti Karlovým Varům, které porazila 3:2. Plzeň otočila ze Zlínem na 2:1, poprvé v sezoně v dresu Škodovky nebodoval kapitán Milan Gulaš. Kladnu se povedl v Ostravě obrat proti Vítkovicím, které porazilo 4:3 v prodloužení. Pardubice ve východočeském derby přehrály Hradec Králové 5:2, pro Vladimíra Růžičku tak premiérový souboj s velkým rivalem nedopadl vítězně.



Klimek ukončil Hanákům sérii čtyř porážek v řadě

Domácí do utkání vstoupili lépe a ve třetí minutě se ujali díky tečovanému nahození obránce Stříteského vedení. Poté, co pak nevyužili přesilovku, převzali Hanáci otěže a na Novotného se valil jeden útok za druhým.

Největší z řady šancí si vytvořil v deváté minutě Nahodil, který se po akci na jeden dotek ocitl sám před karlovarským gólmanem. V podobné situaci se o chvíli později neprosadil ani Olesz po Křemenově chybě, takže Novotný držel těsné vedení Energie.

Olomouc se dočkala vyrovnání ve 24. minutě při vyloučení Stříteského, při kterém po Oleszově střele úspěšně dorážel Nahodil. Vzápětí šel pykat Polák a obránce Škůrek otočil stav. Za tři minuty Vondráček po nezištné přihrávce Koblasy využil přečíslení dvou na jednoho a vyrovnal.

Radost Západočechů však trvala pouhých 43 vteřin, protože vedení Olomouci vrátil po Strapáčově střele Klimek.

Zvýšená aktivita Západočechů ve třetí třetině již k vyrovnávací brance nevedla, a to i přes stoprocentní šanci Grígera, jenž v 49. minutě netrefil odkrytou část Konrádovy branky. Stav nezměnila ani minutu a půl trvající power play domácích v závěru.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že Olomouc sem přijede umlátit nějaké body. To se jim bohužel povedlo. Zisk bodů jsme hostům umožnili kvůki našim zbytečným vyloučením, která rozhodla o celém utkání. Ačkoliv jsme do utkání dobře vstoupili, tak zbytečnými fauly jsme dostali hosty do hry. V divoké druhé třetině jsme neudrželi nervy a v přesilových hrách se dnes zápas rozhodl. Tam byl soupeř dnes úspěšnější, proto vyhrál. Ve třetí třetině ještě naši hráči nechali na ledě všechno, byla to přetlačovaná, kterou jsme nedotáhli do vítězného konce."

Jan Tomajko (Olomouc): "Nenacházeli jsme se zrovna v komfortní situaci. Prohráli jsme dva domácí zápasy a s naší psychikou to trošku zamávalo. Dnes jsme v první třetině začali dobře, měli jsme hodně šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Karlovy Vary z první střely daly gól. Ve druhé třetině naši hráči nesložili zbraně a vyhráli jsme ji díky naší brankové produktivitě, což nakonec rozhodlo o celém zápase. Ve třetí třetině jsme měli za úkol náskok udržet, protože v minulých zápasech jsme si to v ní prohráli, když jsme také vždy vedli o gól. Dnes jsme to snad obrátili na opačnou stranu."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Olomouc 2:3. Hanáci ukončili sérii čtyř porážek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:34. Stříteský, 27:19. Vondráček

Hosté: 23:10. Nahodil, 24:13. Škůrek, 28:02. Klimek

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Křemen, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Burian, Strapáč, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Olesz, Kolouch, Skladaný – Vodný, Hecl.

Rozhodčí

Šír, Svoboda – Gerát, Hynek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

4278 diváků

Pointmaker Gulaš poprvé bez bodu

Hosté začali lépe a blízko gólu byl Eberle, ale Čiliak puk v krkolomné pozici udržel před brankovou čárou. Následně hráli Berani přesilovou hru při vyloučení Eberleho, ale větší šance si kromě ostré Gazdovy střely nevytvořili.

V 17. minutě se už domácí radovali. Dufkovu střelu Frodl vyrazil jen vedle sebe a puk dorazil obránce Freibergs. Vedení Zlín udržel až do pauzy, když odolal tlaku Indiánů v přesilové hře.

Na začátku prostředního dějství přišli Západočeši o elitního centra Mertla, který kvůli zranění duel nedokončil. Zlínští byli po další minuty aktivnější, jenže velké šance si nevypracovali. A tak se vyrovnání dočkali hosté. Jakub Pour projel hřiště, z úhlu vletěl do brankoviště a překonal Čiliaka.

Berani mohli odpovědět při přesilovce, dopadlo to však opačně. Kantner využil chybné rozehrávky zlínského gólmana a poslal Plzeň do vedení.

Ve třetí části byli sice zlínští hokejisté aktivnější, ale hosté je do šancí nepouštěli. Naopak Plzeň čekala na chyby Beranů a ty přicházely. Roman Vlach však při přečíslení neuspěl a Čiliak držel naději domácích na bodový zisk. Plzeň však těsný náskok uhájila.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Chystali jsme se na Plzeň s tím, že jsme věděli, jakou mají ofenzivní sílu a jak mají dobré přesilovky. To jsme svým způsobem zvládli. Těžko se to hodnotí, rozhodl takový gól, který jsme si zavinili sami. Co se hry týče, asi se přikláním k tomu, že to nebylo moc pohledné. Bylo tam dost bojovnosti, snahy, celkově to bylo upracované, ale druhý inkasovaný gól nám zůstal v hlavě a pak už jsme si nevytvořili tlak takový, že by z toho mohlo něco být. Škoda. Mohli jsme nějaké body získat."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Měli jsme dobrý vstup do utkání a prvních minutách jsme si vypracovali šance. Zbytek zápasu fanoušci nesledovali hezký hokej. Byl plný nepřesností, za nás mohu říci, že jsme spokojení se třemi body. Ale hokej to nebyl prostě pohledný, hra s kotoučem byl dnes problém a sami jsme si to komplikovali."

SESTŘIH: Zlín - Plzeň 1:2. Gulaš poprvé v sezoně nebodoval
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:24. Freibergs

Hosté: 31:46. Pour, 35:15. Kantner

Sestavy

Domácí: Čiliak (Huf) – Freibergs, Ferenc, Buchta, Nosek (A), Zbořil, Gazda, Hamrlík – Kubiš (C), P. Sedláček, J. Ondráček – Köhler (A), Claireaux, Honejsek – Herman, Jeglič, Šlahař – Popelka, Fryšara, Dufek.

Hosté: Frodl (Micka) – Vráblík, Moravčík, Čerešňák, Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček – Gulaš (C), Mertl (A), Suchý – Rob, Kracík, Vracovský – Eberle, Kodýtek, Straka (A) – Pour, R. Vlach, Kantner.

Rozhodčí

Jeřábek, Peter – Bryška, Lampíř

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

4506 diváků

Pražané stáhli třígólové manko za 104 vteřin

Ve čtvrté minutě přihrál Smejkal Řepíkovi, který trefil pouze tyč odkryté branky. Sparťanský kapitán si vytvořil i další šanci při početní výhodě domácích, ale střelou z levého kruhu těsně minul. Hosté si v první části vážnější příležitost nevypracovali a na Machovského vyslali jen tři střely.

V úvodu druhé třetiny zahrozil opět Řepík, který po straně ujel brněnské obraně, ale gólmana Vejmelku nepřekonal. Vzápětí Brno udeřilo. Svačina našel ukázkově z vlastní obranné třetiny Plekance, jenž samostatný únik zakončil nechytatelně pod horní tyč. Sedmatřicetiletý Plekanec se trefil počtvrté v sezoně.

V 26. minutě se Brno prosadilo podruhé. Vteřinu před Košťálkovým návratem na led z trestné lavice využilo přesilovku. Hruška nahrál před branku Svačinovi, který se trefil do podobného místa jako Plekanec.

Kometa nadále předváděla v O2 areně maximální střeleckou efektivitu a o 55 sekund později zvýšila na rozdíl tří gólů. Zaťovič vystřelil z levého kruhu a přesně zamířil do stejného místa jako předtím Plekanec a Svačina. Sparťané snížili v 29. minutě. Puk se odrazil do mezikruží k volnému Smejkalovi, který pohotově zakončil do poloodkryté branky.

Ve 46. minutě si Brno vzalo třígólový náskok zpět. Plekanec si nabruslil mezi dva sparťany a zpětnou přihrávkou našel Svačinu, jenž zakončením k tyči přidal svůj druhý gól večera.

V polovině třetího dějství snížil Růžička, který vypálil přes obránce Pyrochtu. O chvíli později se trefil podruhé ranou z levého kruhu pod horní tyč a o 22 sekund později předložil Tomášek před prázdnou branku kotouč Řepíkovi, jenž srovnal. Domácí smazali tříbrankové manko během 104 vteřin.

Duel pomalu směřoval do prodloužení, když po přihrávce Řepíka rozhodl Tomášek. Řepík si v utkání připsal tři body stejně jako na druhé straně Svačina. Moravané venku prohráli poprvé po pěti výhrách v řadě.

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (Sparta): "Podle mě naplnilo utkání očekávání. Kometa hrála tak, jak hraje, a my se drželi plánu. Začali jsme dobře, první třetinu jsme předváděli dobrý hokej, vypracovali jsme si šance a dostali Brno pod tlak. I ve druhé třetině jsme hráli dobře. Kometa nás trošku zatlačila, ale podle mě jsme to zvládli dobře. Problém byl, že zužitkovali každou šanci, kterou si vypracovali. Skóre 1:3 po dvou třetinách se mi nelíbilo, ale pořád s naším výkonem jsem byl spokojený. Kluci tvrdě pracovali a drželi se herního plánu. Další branka na 1:4 nás zmrazila. Potřebovali jsme nějaký zvláštní moment a ten nám obstaral Vladimír (Růžička) dvěma góly. Od té doby se nám vrátila energie a věřili jsme, že se dokážeme vrátit. Nakonec jsme měli štěstí, které jsme potřebovali. Bylo by fér, kdyby si oba týmy body rozdělily."

Petr Fiala (Kometa): "Nemůže se nám to hodnotit dobře, protože jsme ztratili vyhraný zápas. První třetinu jsme začali opatrně, Sparta měla mírnou převahu, za dvacet minut si tam vypracovala dvě šance. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, byli jsme aktivní, hodně jsme forčekovali i jsme rychle chodili do protiútoku a vytvářeli jsme si z toho šance, které jsme proměňovali. Třetina pro nás tím pádem dopadla fantasticky, vedení 3:1 a zvýšili jsme na 4:1. Nechci říct, že pak to byl kolaps. Byly tam situace, které se mohly zahrát líp nebo vyřešit lépe. Dostávali jsme z nich góly a bohužel i ten poslední pár vteřin před koncem. Říct, že jsme to odehráli dobře, když vedete 4:1, nejde, ale opravdu jsme nehráli špatný zápas. Sparta si už si takové bláznivé utkání letos zažila a my poprvé bohužel s hořkým koncem pro nás."

SESTŘIH: Sparta - Kometa Brno 5:4. Úžasný obrat Pražanů korunoval Tomášek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:56. Smejkal, 49:51. V. Růžička, 51:13. V. Růžička, 51:35. Řepík, 59:46. Tomášek

Hosté: 21:13. Plekanec, 25:54. Svačina, 26:49. Zaťovič, 45:45. Svačina

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Blain, Ďaloga, Jurčina, Polášek, Košťálek, M. Jandus – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Řepík, Tomášek, Smejkal – Buchtele, Pech, Forman – Rousek, V. Růžička, Dvořáček.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – Štencel, O. Němec, Gulaši, Pyrochta, Malec, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Kucsera – Plášek ml., Plekanec, L. Horký – Orsava, Hruška, Lev – Svačina, Kusko, Jenyš – Kunc.

Rozhodčí

Mrkva, Pešina – Ondráček, Svoboda

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

14 578 diváků

Kapitán Rytířů dvěma góly obstaral dva body z Ostravy

Tým s Jaromírem Jágrem po čase vyprodal ostravské halu. K její radosti měli převážnou část utkání v režii Vítkovičtí. Šidlíkův volej reflexivně vyrazil Godla, Roman pak v přesilovce orazítkoval tyč. Sotva se vyloučený Machač vrátil na led, propasíroval v čase 9:10 zblízka kotouč do kladenské branky Mallet.

Během 50 vteřin domácí své vedení zdvojnásobili. Bukarts dostal, byť na ofsajdové hranici, ideální pas do jízdy od Schleisse a z levého křídla prostřelil Godlu podruhé.

Kladno dokázalo zápas zdramatizovat 58 sekund před koncem první části. Stach před brankovištěm ze vzduchu sklepl Austinovo nahození od modré čáry a regulérnost jeho trefy posvětil až videorozhodčí.

Druhou část sice Rytíři načali aktivně a úvodní střídání kroužili kolem Svobody, ale Stach zazvonil jen na tyč a naopak domácí z prvního brejku zavěsili ve 24. minutě Romanem a znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl. Ostravané byli i v dalším průběhu nebezpečnější. Z brejků i závarů mohli přidat další branky, ale ani Romanova dorážka v odkryté bráně neskončila.

A tak znovu v poslední minutě druhé třetiny zadělali na drama hosté, když po Melkově akci doklepl puk za Svobodova záda Strnad. Středočeši ožili a v opticky vyrovnaném závěru dokázali srovnat krok i gólově. Krátce po nevyužité přesilovce se v 57. minutě trochu se štěstím dostal k odraženému puku Melka a z úhlu přehodil ležícího Svobodu.

Aktivněji působící Kladno nejprve v prodloužení mohlo rozhodnout díky O’Donnellovi, ale skórovat se povedlo až Strnadovi, který se probil před Svobodu a opakovanou dorážkou vstřelil vítězný gól.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (Vítkovice): "Povedl se nám vstup. Poněkolikáté jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Lámalo se to ve druhé třetině, kdy se nám otvíraly dveře ke kladenské brance, ale řešili jsme ty situace špatně a překombinovali jsme to. Ve třetí třetině jsme byli všude o krok později, prohrávali jsme osobní souboje. Kladno za třetí třetinu získalo plusový bod asi zaslouženě."

David Čermák (Kladno): "My jsme dneska prospali úplně první třetinu. Chyběl nám pohyb, nechali jsme iniciativu Vítkovicím. Měli jsme štěstí, že neskončila větším gólovým rozdílem. Od druhé třetiny se hra vyrovnávala a dokázali jsme se vrátit z 1:3 do zápasu. Druhý bod z prodloužení bereme."

SESTŘIH: Vítkovice - Kladno 3:4pr. Rytíři zvládli obrat, rozhodl Strnad
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:10. Mallet, 10:00. Roberts Bukarts, 23:58. O. Roman

Hosté: 19:02. Stach, 39:07. J. Strnad, 56:19. Melka, 63:29. J. Strnad

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák – Roberts Bukarts, O. Roman (C), Schleiss – Lakatoš, Š. Stránský, P. Zdráhal (A) – Dej (A), E. Němec, Mallet – Vopelka, Werbik, Guman – Baláž.

Hosté: Godla (Brízgala) – Nash, Austin (A), Kehar, Lakos, Barinka, Zelingr, Romančík – Stach, Zikmund (A), Jágr – Š. Bláha, Machač, Valský (C) – J. Strnad, Melka, Redlich – O'Donnell, T. Kaut, Hajný.

Rozhodčí

Holm, Kika – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 833 - vyprodáno diváků

V bitvě s rivalem řádil Harju a Kolář

Utkání začalo hned šancemi. Nejdříve po Linhatově střele dorážel domácí kapitán Smoleňák a na druhé straně musel Mazanec krýt Tyborův pokus. Hosté se potom ubránili při Matýsově trestu a v polovině třetiny se radovali z vedení. Harju přečíslení na první pokus neproměnil, ale puk se odrazil do hradecké branky od jeho brusle a po přezkoumání videa gól platil.

V 17. minutě Mountfield vyrovnal, když Filip Pavlík našel mezi kruhy osamoceného spoluhráče z obrany Rosandiče a ten z otočky překonal Kacetla. Další možnost domácích měl Nedomlel, jenže nezakončil ideálně.

V úvodu druhé třetiny měl jít pykat na trestnou lavici za zákrok na Látala Filip Pavlík, ale ten předvedl gesto fair play a vyloučení odvolal. Místo přesilovky domácí brzy inkasovali, protože ve 23. minutě se dostal sám před Mazance Blümel a vrátil Pardubicím vedení.

Náskok hosté pojistili v polovině utkání při Nedomlelově vyloučení, když Kolářovu střelu úspěšně tečoval Tybor. Zvýraznil náskok Dynama mohl Kindl, v úniku však minul branku. V závěru druhé části byl blízko snížení bek Allen, ale byl při šanci faulován Eklundem.

Po 139 vteřinách závěrečného dějství pojistil vedení Pardunic po Machačově akci Harju. Domácí se sice pokoušeli o zvrat, ale snížení se dočkali až v 56. minutě, kdy se prosadil z pravého kruhu Klíma. Při dlouhé závěrečné power play domácí ještě inkasovali do prázdné branky a výsledek dovršil 46 sekund před koncem Kousal.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Mountfield HK): "Myslím si, že Dynamo dnes zaslouženě vyhrálo, protože jsme mu nabídli spoustu šancí a hodně přečíslení, která využilo. Za nerozhodného stavu jsme měli pár šancí, ale bohužel jsme je nevyužili a pak nám odskočili na 1:3. My jsme se pustili do útoku, ale bohužel nám dnes nebyl shůry dáno."

Radek Bělohlav (Pardubice): "Bylo to pro nás dnes veselejší derby. Myslím si, že jsme vydrželi úvodní tlak soupeře a potom jsme si tou naší aktivitou výsledek zasloužili. Ke konci nás Hradec zatlačil, ale náskok byl dostatečný. Jsme rádi, že jsme před přestávkou tři body vybojovali."

SESTŘIH: Hradec Králové - Pardubice 2:5. Dynamo ovládlo východočeské derby
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:31. Rosandić, 55:58. Klíma

Hosté: 09:56. Harju, 22:09. Blümel, 30:48. Tybor, 42:19. Harju, 59:14. R. Kousal

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Allen – Smoleňák (C), Koukal, Červený (A) – Klíma, Cingel, M. Chalupa – Jergl, Kubík, R. Pavlík (A) – Paulovič, Rákos, Perret.

Hosté: Kacetl (Štěpánek) – Holland, Eklund, Ivan, J. Kolář (C), J. Zdráhal, Mikuš (A), Oliva – Tybor, R. Kousal, D. Kindl – Harju, Mandát (A), Kusý – Blümel, Pochobradský, Látal – Matýs, J. Kloz, Machač.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Špůr, Špringl

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6 446 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud