8. října 2019 • 13:01

Exekuce na hokejový svaz! Kvůli kličce s juniory má platit sto tisíc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český svaz ledního hokeje (ČSLH) dostal od soudního exekutora pokutu ve výši 100 000 korun za nerespektování rozhodnutí Městského soudu v Praze, který mu nařídil odložit start nejvyšší soutěže juniorů. Vedení hokejového svazu se na začátku září rozhodlo extraligu nahradit pohárovou soutěží, která se hraje se stejnými týmy a podle připraveného losu. Následně bylo proti svazu zahájeno exekuční řízení.



Městský soud řeší spor o podobu nejvyšší juniorské soutěže na základě podnětu zástupců Havířova, Přerova a Vsetína, jejichž týmy byly při reorganizaci juniorských soutěží vyřazeny z nejvyšší soutěže. Tu mají nyní hrát pouze kluby se statusem akademie plus Olomouc a rakouský host Salcburk.

"Mohu potvrdit, že exekuční příkaz jsme obdrželi a že v příslušné lhůtě podáme návrh na zastavení exekuce. I nadále budeme postupovat zcela v souladu se zákony a platnými řády ČSLH," uvedl tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund pro ČTK.

Soudní exekutor Lukáš Jícha vydal rozhodnutí 4. října a pokuta je splatná do tří dnů od nabytí právní moci exekučního příkazu. ČSLH ji doposud nezaplatil a podle všeho se k tomu ani nechystá.

"I nadále platí, že jediný, kdo může v předmětné záležitosti s konečnou platností rozhodnout, je soud, před kterým jsme připraveni všechny naše kroky obhájit," podotkl Zikmund.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud