18. října 2019 • 08:00

Chicago v generálce vyhrálo, Satoranský přispěl pěti body

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozehrávač Tomáš Satoranský přispěl pěti body a čtyřmi asistencemi k vítězství Chicaga 111:93 nad Atlantou v domácí generálce na sezonu NBA. Sedmadvacetiletý basketbalista, červencová posila z Washingtonu, nastoupil stejně jako při nedělní výhře v Torontu v základní sestavě, v níž podle kouče Jima Boylena nebude Satoranský chybět ani při středečním úvodním ligovém duelu v Charlotte.



Chicago po třech porážkách v přípravě uspělo podruhé za sebou. Spolu se Satoranským nastoupili v zahajovací pětce Zach LaVine, Otto Porter, Lauri Markkanen a Wendell Carter. Na hřišti strávil český rozehrávač dvacet minut a zaznamenal i dva doskoky a dva získané míče.

Se čtyřmi asistencemi byl z týmu Bulls nejlepší společně s Ryanem Arcidiaconem. Druhý rozehrávač Kris Dunn odehrál 19 minut, nebodoval, připsal si pět doskoků a tři asistence. Nejlepším střelcem Chicaga byl s 29 body Coby White.

Satoranský přišel do Chicaga v létě po třech letech ve Washingtonu a podepsal tříletou smlouvu na 30 milionů dolarů. Při debutu v přípravě za Bulls při domácí prohře s Milwaukee (112:122) odehrál jako náhradník 22 minut, měl dva body a dvě asistence. Týmovou statistiku ovládl se sedmi doskoky i pěti získanými míči.

V druhém zápase při porážce s New Orleans (125:127) nastoupil v základní pětce a za 20 minut na hřišti nasbíral 11 bodů, osm asistencí a pět doskoků. Pak při prohře v hale Indiany (87:105) zůstal mezi odpočívajícími hráči a v neděli v Torontu pomohl k úspěchu (105:91) dvanácti body, čtyřmi asistencemi a připsal si i tři doskoky.

Tomáš Satoranský přispěl pěti body k výhře Bulls
Tomáš Satoranský přispěl pěti body k výhře Bulls

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud