10. října 2019 • 09:38

Tajfun v Japonsku narušil MS v ragby. Sobotní zápasy se hrát nebudou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadatelé mistrovství světa v ragby zrušili kvůli hrozícímu tajfunu Hagibis, který míří na Japonsko, sobotní zápasy Anglie s Francií a Nového Zélandu s Itálií. Otazník stále visí nad nedělním duelem domácí reprezentace se Skotskem, jehož odvolání by přímo ovlivnilo postupové ambice obou týmů.



Podle pravidel finálového turnaje MS se totiž zrušené zápasy ve skupinách nenahrazují a týmům se do tabulky započítá výsledek 0:0, za který oba dostanou dva body. Žádné bonusové body nemohou mužstva získat. Tato situace ale dosud nikdy v historii šampionátu nenastala.

Zatímco Anglie i Francie měly už předem místo ve čtvrtfinále jisté a obhájci titulu z Nového Zélandu si měli očekávanou výhrou nad Italy postup potvrdit, Skotové potřebují hrát a zvítězit, ideálně s bonusovým bodem, aby mohli jít dál.

O osudu zápasu se definitivně rozhodne v sobotu. Pokud se hrát nebude, postoupí do čtvrtfinále poprvé v historii Japonci. Skotsko by naopak skončilo mimo hru.

Tajfun Hagibis, který by měl být za poslední léta nejhorší tropickou bouří v regionu, by měl podle předpovědi udeřit na oblast Tokia a Jokohamy tento víkend. Očekává se, že doprovodné přívalové deště a silný vítr způsobí komplikace mimo jiné v dopravě či dodávkách energií.

Formule 1 se připravuje na tajfun Hagibis >>

"Naprosto chápeme, že fanoušci Anglie, Francie, Nového Zélandu a Itálie budou zklamáni, ale věříme, že pochopí, že bezpečnost musí mít přednost," uvedli pořadatelé s dodatkem, že diváci dostanou zpět peníze za vstupenky. Sobotní duel Irska se Samoou ve Fukuoce by se měl uskutečnit podle plánu.

Zatím nikdy v historii MS, které se hraje od roku 1987, nemuseli pořadatelé k rušení zápasů přikročit. Semifinále v roce 1995 mezi JAR a Francií bylo kvůli podmáčenému hřišti o několik hodin odloženo, tým uklízeček se smetáky ale nakonec situaci zachránil.

Velšští ragbisté na MS udolali Fidži a jsou ve čtvrtfinále
Velšští ragbisté na MS udolali Fidži a jsou ve čtvrtfinále

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud