Marek Stodůlka
19. října 2019 • 18:25

Kuriozita v UFC. Kontroverzní bijec přišel o výhru kvůli inhalátoru!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý profesionální fotbalista Greg Hardy nepřestává udivovat. Za čtyři zápasy v UFC způsobil už podruhé velký poprask. V duelu s Benem Sosolim na sobotním turnaji v Bostonu sice zvítězil, neradoval se však dlouho. Zápas byl anulován. Americký bijec totiž mezi druhým a třetím kolem použil inhalátor, aby se mu lépe dýchalo. „Nedokázal jsem to pochopit, jak mohl během zápasu použít inhalátor,“ divil se na tiskové konferenci prezident Dana White.



Divákům v americkém Bostonu se při sobotním turnaji UFC on ESPN 6 naskytl zvláštní pohled. Američan Greg Hardy první dvě kola souboje s Benem Sosolim jasně vyhrál, pak ale nestačil s dechem, a tak si řekl o inhalátor a před poslední pětiminutovkou z něj vdechnul, což se během zápasu samozřejmě nesmí.

„Použil inhalátor, on použil inhalátor!“ začali křičet lidé kolem klece. Rozhodčí nechal oba aktéry dobojovat poslední zbývající kolo a po sečtení bodů zdvihl ruku nad hlavu právě Hardymu. Kvůli jednomu nádechu si ale bývalý profesionální hráč amerického fotbalu další vítězství nepřipíše, zápas byl anulován, ani jednomu z protagonistů se tak statistiky nezmění. Vina však nepadá pouze na ramena bojovníka a jeho týmu. Hardy se totiž zeptal komisaře, zda si může takovýmto způsobem pomoci a ten zápasníkovi kupodivu vyhověl.

„Nedokázal jsem to pochopit, jak mohl během zápasu použít inhalátor. Nevím, co k tomu říct. Všichni by měli vědět, že se to nesmí,“ komentoval kuriózní situaci prezident nejslavnější ligy světa Dana White na pozápasové tiskové konferenci. „Můžete pít vodu, v některých případech iontový nápoj, to je vše,“ dodal s údivem.

Zápas UFC v bojových sportech MMA v bostonské TD Garden, kde se střetli Greg Hardy (červené rukavice) a Ben Sosoli (modré)
Zápas UFC v bojových sportech MMA v bostonské TD Garden, kde se střetli Greg Hardy (červené rukavice) a Ben Sosoli (modré)

„Jsem extrémně smutný, používám ten inhalátor celý život, dokonce i během kariéry v NFL,“ vyjádřil se k celé situaci s ironickým úsměvem na tváři Hardy.

Kontroverzní bojovník, jehož angažování způsobilo už při podpisu smlouvy velkou vlnu nevole, se tak opět postaral o rozruch. Američan byl totiž usvědčen z domácího násilí, což se většině fanoušků i samotných zápasníků nelíbilo. Že se nejedná o úplného svatouška, potvrdil už při svém debutu. Ve druhém kole souboje s Alanem Crowderem byl diskvalifikován za použití ilegální techniky. Klečícího soupeře udeřil kolenem do hlavy.

Kvality účinkovat v nejprestižnější asociaci planety urostlý sportovec má, ze čtyř soubojů dvakrát zvítězil v prvním kole. Pozornost však zatím poutá spíše podobnými přešlapy, na které si v budoucnosti bude muset dát pozor.

Lístky na finále Mistrovství České republiky v boxu v Lucerně >>>

Vítejte ve Vémolandu! Karlos s Lelou ukázali svoje luxusní sídlo
Video se připravuje ...

Vémola: Jsem v nejtěžší fázi, Attilu nenávidím čím dál tím víc
Video se připravuje ...

Mise splněna, hlásil Procházka ve Sportu. Mluví o UFC, darech od Japonců i MMA v Česku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud