10. října 2019 • 11:16

Softbalová extraliga vrcholí: nováčci z Břeclavi chtějí přelstít Žraloky

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou v nevýhodné situaci, ale finálovou sérii chtějí zdramatizovat. Softbalisté Locos Břeclav prohrávají se Žraloky Ledenice 0:2 na zápasy a už po tomto víkendu může být o letošním králi domácí extraligy jasno. Série, která se hraje na tři vítězné zápasy, pokračuje sobotním duelem v Ledenicích. „Naším hlavním cílem je finále prodloužit a dostat se v neděli na náš stadion,“ prohlásil Dušan Borbély, trenér týmu Locos Břeclav. Ten se jako vůbec první nováček v historii dostal do finále.



8:3 a 8:1. Takové výhry si připsali Žraloci Ledenice ve finálové sérii. Favorité si s kvalitní běhavou obranou břeclavských softbalistů zatím dokázali poradit. „Tento poslední schod je opravdu nejvyšší. Je jasné, že bojujeme proti nejlepšímu pálkařskému týmu, každou chybičku dokáží potrestat,“ dodal Dušan Borbély z Locos Břeclav. Žraloci odpálili tři homeruny, celkem si připsali 14 úspěšných odpalů. „Asi se projevila určitá nervozita u hráčů, bohužel jsme vytvářeli chyby v obraně, což se nám v předchozích zápasech play-off nestávalo,“ doplnil břeclavský trenér Borbély.

Nejúspěšnějším pálkařem je zatím ledenický Patrik Kopečný, který zaznamenal tři úspěšné odpaly a zařídil pro tým tři body. „My se soustředíme na sebe, abychom hráli dobře. To je náš úkol číslo jedna. A tak jsme o víkendu pálili. To, že z toho v břeclavské obraně vyplynuly chyby, je důsledkem našeho tlaku. V tom chceme pokračovat,“ prohlásil Jaroslav Korčák, trenér Žraloků. Navíc v sobotu do extraligového finále nastoupí za Ledenice Patrik Kolkus. Legendární softbalový pálkař první víkend vynechal, protože byl v USA.

Že ale Ledenice v současné době vedou 2:0 nula na zápasy, trenéra nezajímá. A před víkendem klidní emoce. Vždyť Žralokům jde rovněž o první historický titul. „My to máme tak, že nejdůležitější okamžik je první nadhoz v zápase. Další nejdůležitější věcí je druhý nadhoz. A pak třetí... Nenecháme se strhnout celkovým pohledem, že jde o titul,“ upozornil Korčák. To pro Břeclav má cíl jasný – dostat finálovou sérii do nedělního dne. To se opět bude hrát na jejich domácím stadionu.

„Jsme nadšení z podpory celého města. Na finále dorazilo přes 200 diváků, kteří vytvořili úžasnou atmosféru. Lidi nás podporovali do posledního autu. Tohle si nechceme nechat ujít, určitě zabojujeme,“ dodal Borbély z Locos Břeclav. Sobotní duel odstartuje od 15:00 v Ledenicích, ve 13:30 pak v neděli v Břeclavi.

Témata:  liga, finále, softbal
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud