Podle autora knihy Větrák spisovatele Miroslava Graclíka Větrovec neměl zrovna ideální vztah se svým kolegou Luďkem Kopřivou. Je to trochu zvláštní vzhledem k tomu, že do Prahy přišli společně (Kopřiva z Prahy pocházel, ale několik let hrál s Větrovcem v Plzni) a společně i nastoupili do angažmá v Divadle E. F. Buriana, kde společně účinkovali celých třicet let.

Co bylo jádrem sporu? Oba byli komici, toužili po stejných rolích, ale zároveň byli členy stejného souboru. A protože Větrovec byl i díky své stranické legitimaci v divadle šéfem, bylo jasné, že nejlepší role končily u něj. „Luděk Kopřiva žárlil na Větrovce. Vždycky říkal: ,To zase bude hrát Větrák!ʻ“ potvrzuje i Jaroslava Obermaierová (73) v televizním dokumentu Malý velký muž.

VIDEO: Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová?

Video
Video se připravuje ...

Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová? 

Pro knihu pak jejich bolestivý vztah popsal i další z kolegů – Václav Bouška. „Kopřiva byl svým založením člověk zcela apolitický a Větrák mu lezl krkem v Plzni už jen tím, že byl v divadle v různých funkcích. Ale představte si, že když pak oba společně přešli z Plzně do angažmá do Prahy, tak jeden čas Větrák dokonce u Kopřivů bydlel. Byla to taková vilka, takže tam najednou bydleli rodiče, starý pan Kopřiva s manželkou, Luděk Kopřiva se svojí ženou, bydlela tam také jeho sestra a navíc Větrák. Ten dům nebyl nafukovací a hlavně starý pan Kopřiva byl dominantní osoba – čili když Větrák nehrál a byl doma, tak nikdy neexistovalo, že by měl klid. I proto tam Větrák zůstal velice krátce,“ prozradil v knize Bouška.

VIDEO: Sovák a Kemr v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl?

Video
Video se připravuje ...

Sovák a Kemr v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
13 fotografií