Málokoho by napadlo, že v tak mladém věku může žena onemocnět rakovinou prsu. Bohužel ale i to se, i když vzácněji, stává. Se stejnou nemocí už několik týdnů bojuje i Anna Julie Slováčková. Ta si v létě nahmatala bulku v prsu, která se po vyšetření ukázala jako zhoubná. Přesto se hvězda Ordinace a dcera slavných rodičů Felixe Slováčka (76) a Dagmar Patrasové (63) nehroutí a věří, že její příběh bude ten se šťastným koncem.

Veřejnost a Aniččiny fanoušky však zpráva zasáhla natolik, že se řada z nich sama nad sebou zamyslela a herečce nejen vyjadřují obrovskou podporu v boji s vážnou nemocí, ale také začali více brát v potaz vlastní zdraví. „Chtěla bych vám všem moc poděkovat za tolik krásných zpráv a podpory, a tak vlastně za všechno... Hodně z vás mi píše, čím si procházíte. Nebo že jste se třeba konečně dokopali navštívit dlouho odkládaného lékaře,“ svěřila se slovy díků Slováčková na instagramu, že její nemoc má i pozitivní vliv, který někomu může třeba i zachránit život.

Nejdůležitější pro úspěšnou léčbu je k lékaři přijít včas. To v těchto těžkých případech častokrát výrazně zvyšuje naději na úplné uzdravení. Stejnou naději má i Slováčková, jejíž prognóza na úspěšnost léčby za pomoci chemoterapie je dle jejích slov příznivá. A pro každého, kdo se již ocitá v podobné situaci, má sama slova podpory, která v těžkých chvílích mohou motivovat k myšlenkám na lepší zítřky. „Jen chci, abyste věděli, že na to nejste sami. A taky, že se dá všechno zvládnout a že jste všichni strašně silní a že bych chtěla bejt aspoň z části tak moc silná, jako někteří z vás jste,“ nešetřila pozitivitou a motivací Anička, která se snaží nejtěžší chvíle svého mladého života zlepšovat prací, jež ji naplňuje a rozptyluje od negativních myšlenek.

VIDEO: Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče?

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče? David Turek

Fotogalerie
32 fotografií