Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tipy na víkend: Vyhrabte si svoji kostru! Zajděte na výlov rybníka nebo veletrh hraček

/
  • Vyberte si některý z výletů a vyrazte za zábavou a pozáním.
    17. října 2019 ● 16:59

    Neseďte doma a nekoukejte se jen na televizi nebo z okna! Vyrazte ven, do přírody, za poznáním! Pokud nevíte kam vyrazit, nechte se inspirovat našimi tipy! Tipy na víkend byly vypracovány ve spolupráci s agenturou CzechTourism a portálem kudyznudy.cz. Víkend 19. a 20. října bude polojasný, bez deště s teplotami do 20 stupňů.

  • 1.

    Mezinárodní den archeologie

    Mezinárodní den archeologie je oslavou archeologie a nadšení z objevování. Každoročně třetí sobotu v říjnu různé archeologické organizace napříč celým světem nabízejí archeologický program a aktivity návštěvníkům všeho věku a všech zájmů. V Česku je připraven program na zhruba 50 místech republiky. Více najdete ZDE

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 2.

    Mlsněte si čokoládu

    Milovníci čokolády, pozor! Do neděle bude v Galerii Harfa v Praze probíhat Čokoládový festival. Nově bude součástí také výstava zvířat z džungle. Celkem dvacet čokoládových soch v životní velikosti přivezli až z Belgie. Nebude chybět ani ochutnávka nejrůznějších cukrovinek, ani doprovodný program pro celou rodinu.

    víkenodvé tipy
    Autor: Blesk:FOTO CNC / ALEXANDR MALACHOVSKÝ

  • 3.

    Veletrh hraček

    Na výstavišti v pražských Letňanech se až do neděle koná tradiční veletrh hraček. Do Štědrého dne zbývá 67 dnů a ještě nevíte, co dát dětem pod stromeček? Přijďte se inspirovat a možná i nakoupit nějaké ty dárky s veletržními slevami. Součástí For Toys jsou i veletrhy For babies, kde seženete vše potřebné pro miminka a For games pro nadšence počítačových her.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 4.

    Model Hobby

    Největší modelářskou show v České republice zažijete až do neděle na Výstavišti v pražských Letňanech. Uvidíte tu stovky RC modelů aut, lodí, kamionů či tanků – a to nejen k zakoupení, ale i vyzkoušení. Letošními lákadly budou RC modely vojenské techniky jak v klasickém měřítku 1:16, tak i v obřím měřítku 1:6. Po kolejích dlouhých 40 m tak bude jezdit třeba osmimetrový obrněný vlak.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 5.

    Oslava Samhainu

    Na zámku Nižbor, ležícím naproti stradonickému oppidu, které bývalo jedním ze slavných keltských sídel, začne v sobotu ve 12 hodin slavnost Samhain. Jde o oslavu keltského nového roku. Potkáte se tu s Kelty, osaháte si archeologii, připravena jsou keltská hudba, ohňová show a mnoho dalšího.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 6.

    Výlovy rybníků

    *Kroměříž – v sobotu se bude lovit Čínský rybník v Podzámecké zahradě

    *Petřvald - na přehradě „Malém Sedle“ se koná v sobotu tradiční dolovná spojená s netradičním výlovem. V letošním roce opět z důvodů velkého sucha bez vypouštění přehrady. Nebudou chybět rybí speciality, prodej živých ryb, trofejové ryby a bohatý stánkový prodej.

    *Tovačov – Hradecký rybník loví v sobotu i v neděli od 8.30 hodin.  Doprovází ho řada akcí a zájemci mohou přijet jako v minulých letech historickém vlakem.

    *Jedovnice – Olšovský rybník se loví v sobotu od 7 a v neděli od 7.30 hodin. Na místě doprovodný program v podobě jarmarku či poutě.

    víkendové tipy
    Autor: P. Ryšlink, archiv Blesku

  • 7.

    Festival Prototyp

    Festival umění, vědy a technologií Prototyp začíná na Výstavišti v Brně v pátek večer módní přehlídkou  a audiovizuální show. Po celý víkend pak budou v rámci festivalu probíhat workshopy, přednášky, projekce, prezentace vědeckých objevů či trendech v technologiích a mnoho dalšího. Významnou částí programu bude festival moderních kutilů Brno Mini Maker Faire 2019 nebo nadupaný kamion FabLab Experience.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 8.

    Hubertská pouť

    V sobotu se na poutním místě Svatém Hostýně uskuteční další ročník svatohubertské pouti. V 9.15 hodin zazní lovecká hudba a signály před bazilikou Nanebevzetí Panny, v 10 hodin vyjde průvod a v 10.15 hodin se uskuteční mše. Po ní je připraven doprovodný program. Uvidíte sokolníky,  ukázky práce koní v lese i mistra Evropy a mistra ČR ve vábení jelenů.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 9.

    Festival řemesel

    Ve Zlíně na zámku proběhne po celý víkend první ročník Dětského festivalu řemesel. Cílem programu je představit dětem nejrůznější manuální profese zábavnou formou. Děti si tak vyzkouší například práce zednické, drátenictví, základy mechanické konstrukce, šití a vyšívání, vaření, obkládání, práci se dřevem, modelářství, návrhářství oděvů, knihtisk a další řemesla.

    víkendové tipy
    Autor: Zuzana Zelenková

  • 10.

    Tutanchamon na vlastní oči

    Vydejte se na cestu časem a od Théb po Údolí králů objevujte stopy egyptské civilizace na výstavě Tutanchamon RealExperience o životě a době faraona v pražském Národním muzeu. Čekají vás desítky exponátů, tajuplná atmosféra starého Egypta a fascinující multimediální součást expozice, která umožňuje návštěvníkovi doslova vplout do proudu času a projít věčností, kterou se dle legend měl ubírat samotný vládce. Provedením se výstava odlišuje od všeho, co bylo dosud v Česku k vidění. Výstava potrvá do konce ledna příštího roku. Více najdete ZDE

    V prostorách Národního muzea se zabydlel starověký Egypt.
    Autor: Blesk

  • 11.

    Dotkněte se Měsíce

    Štefánikova hvězdárna na pražském Petříně je jediným místem na světě, kde se budou moci návštěvníci přímo dotknout povrchu Měsíce! Vystavený vzorek měsíční horniny nebude na hvězdárně vystaven za neprůstřelným sklem ani zalitý v umělé hmotě, jako ve všech světových muzeích. Naopak, kousku Měsíce se budete moci dotknout. Vystavený vzorek je horninou, která na Zemi doputovala v podobě meteoritu, jenž byl před 3,1 miliardy let vyvržen z povrchu Měsíce při dopadu jiného kosmického tělesa a šťastnou náhodou dopadl na povrch Země. Zavítat sem můžete do konce října.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 12.

    iQport na náplavce

    Na náplavce Rašínova nábřeží v Praze kotví loď s názvem iQport. Jde o vědecký park, který nabízí rozmanitou všehochuť zajímavostí. V podpalubí můžete zažít pocit při potápění Titanicu, z nezaměnitelných očních důlků na vás bude chrlit páru kultovní Golem, popovídáte si s robotem, vyzkoušíte závody ve virtuální realitě a mnoho dalšího. Nechybí mnoho dalších vědomostních interaktivních disciplín pro malé i velké. Otevřeno je denně od 9 do 20 hodin do konce října. Více čtěte ZDE

    Na Rašínově nábřeží v Praze je nový science park - přímo na lodi!
    Autor: Koláž Blesk.cz

  • 13.

    Až na vrchol světa

    V Muzeu Českého ráje v Turnově nově otevřeli interaktivní expozici Horolezci – Z Českého ráje na vrcholy světa. Expozice je tvořená tak, jako byste sami zdolávali vrcholky hor a kolem vás se pohybovali další horolezci. Díky videomappingu se naučíte vázat ty správné lezecké uzly a děti si mohou vyzkoušet i boulderingovou stěnu. K vidění je na 300 exponátů.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 14.

    Výstava hlavolamů

    Fanouškům hlavolamů připravil Letohrádek Mitrovských v Brně interaktivní výstavu, kde si každý vyzkouší, jak mu to myslí a potrápí svůj mozek. K vidění a rozluštění jsou nejstarší hlavolamy světa například Ramsesova hvězda, Dürerův čtverec, mosty v Königsbergu, první křížovka s původním zněním, ale i klasické „retrohlavolamy“ jako Rubikova kostka, Rubikův had (Twist), Babylonská věž a další. Dřevěné, kovové, plastové, velké nebo třeba do kapsy – celkem přes 120 exponátů ke zhlédnutí a z nich zhruba jednu třetinu si návštěvníci budou moct vyzkoušet. Výstava trvá do 17. listopadu.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 15.

    200 let sportu v Brně

    Všechny nejvýznamnější trofeje brněnských sportovců nabízí výstava Branky, body Brno v 1. patře jižního křídla hradu Špilberk. Návštěvníci uvidí mimo jiné wimbledonský talíř tenistky Jany Novotné, euroligový pohár basketbalistek Žabovřesk, či všech třináct titulů hokejistů Komety. Výstava potrvá do konce roku. Více čtěte ZDE

  • 16.

    To nejlepší z IQ Play

    Příznivci všemožných stavebnic, stolních her a chytrých hraček si přijdou na své v Obchodním domě Zlín. Do konce října se tu koná interaktivní výstava To nej z Festivalu IQ Play, která představuje výběr padesáti nejzajímavějších současných her. K unikátům patří i zvětšeniny různých stolních her, které jsou v ČR k dispozici pouze v jednom vydání, včetně velmi lákavých obřích šachů a dámy.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

     

     

     

     

     

     

     

     

                                                                                                                                                                             

     

     

     

     

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy