Nestihla sice žádnou dovolenou, ale nad tím jen mávla rukou. Byla přece tři měsíce v Americe. „Tvrdě jsem trénovala, příprava byla kvůli škole o pár týdnů kratší. Bydlela jsem u bráchy v Kalifornii, pak jsem letěla na východ států za trenérem Jozefem Sabovčíkem do Salt Lake City, kde jsem se s ním připravovala deset dnů. Znovu do Kalifornie a v září ještě jednou za Josefem. V Salt Lake jsem také absolvovala své první závody,“ říká na prahu nové sezony brněnská kráska.

Brněnské krásce není pózování pro fotografy cizí.
Autor: Jan Brychta

V letadle se bezvadně odreaguji

Čas strávený v letadle, ať už při mezikontinentálních letech nebo přesunech napříč Amerikou jí nevadí. Právě naopak. „Dokážu si v letadle odpočinout. Člověk je sice trochu dolámaný, ale psychicky se dokážu uklidnit. V letadle není internet, vypnu mobil a jsem v jiném světě. Každodenní stresování na ledě i mimo led, na to se dá zapomenout. Na nic nemyslím a vlastně se bezvadně odreaguji. A navíc ani nemám problémy s časovým posunem. Umím se okamžitě přehodit do času, který je v dané destinaci.

Sympatická blondýna už má státnice úspěšně za sebou.
Autor: Jan Brychta

Po dovolené pošlu fotky

A jak tráví volný čas, kterého má řada profesionálních sportovců tak žalostně málo? „Je to složitější. Knížky, to jde trochu mimo mne. Mám radši filmy nebo seriály. Hlavně komediálního žánru a rozhodně v původním znění. Dabované filmy moc nemusím. Paradoxně za skvělý relax považuji i školu. Pokračuji dálkově v magisterském studiu. Každý pátek škola, to je optimální. Je nás tam víc sportovců, přicházím na jiné myšlenky a dozvídám se tam něco nového. Určitě mi to pomohlo i v bruslení.

A co opravdová dovolená po sezoně? Stihne ji třeba příští rok? „To by mohlo vyjít, jsme uprostřed olympijského cyklu a kvalifikací na olympiádu bude na mistrovství světa 2021. Takže bych si ráda po sezoně odpočinula u moře. Jestli to vyjde, pošlu nějaké fotky,“ dodává s úsměvem Eliška Březinová.

Dovolenou nestihla, ale na relaxaci si Březinová čas přeci jen našla.
Autor: Foto archiv Elišky Březinové