Nejmladší společně s prostředním prodávali drogu hlavně do sousedního Německa. Tam skončilo několik kilogramů marihuany. A dostalo se i na domácí. Těm z Tachovska distributor „trávu“ poskytoval i zdarma.

Zásoboval je nejstarší z trojice, který si doma zřídil pěstírnu. „Policisté v rodinném domě zajistili dva pěstební stany, potřebnou techniku a hnojiva,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. U pěstitele našli i nasušenou drogu a 37 rostlin konopí ve dvou stadiích růstu.

Pěstitel „trávu“ sklízel, sušil a předával prostřednímu, oba si pak drogu také dopřávali. Trojici zadrželi policisté minulý čtvrtek. „Nejmladšího kurýra poblíž místa bydliště, nejstaršího pěstitele u něj doma. Bezprostředně před svým zadržením vyhodil z okna domu 20 rostlin konopí, které vytrhal z květináčů,“ řekla Jiroušková.

Pořádné drama ale připravil policistům prostřední chlápek. „Zadrželi ho v Horšovském Týně poté, co s vozidlem BMW nereagoval na pokyn k zastavení vozidla ze strany hlídky borských policistů. Z Boru pak začal před hlídkou ujíždět směrem na Stříbro, kde za obcí Holostřevy došlo ke střetu služebního vozidla a traktoru,“ dodala Jiroušková. Všichni tři výtečníci jsou stíháni na svobodě. Hrozí jim až desetiletý pobyt ve vězení.

VIDEO: Když firma nevydělávala, přešli majitelé na pěstování marihuany.