Velký rozruch vzbudil v pátek 1. listopadu anglicky hovořící muž ve Slovanské ulici v Praze 2. Postával po zábradlí balkonu ve 3. patře, každou chvíli hrozil pád. Než na místo dorazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, už se na místě nacházeli hasiči, kteří neměli možnost umístit záchytnou matraci, jelikož balkon byl situován do vnitrobloku. Policisté se proto odhodlali zkusit vyřešit záležitost diplomaticky.

„Po příchodu na balkon zjistili, že muž hovoří anglicky – a i přes jazykovou bariéru s ním navázali komunikaci,“ uvádí policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muž byl čím dál více malátnější a jeho chování vzbuzovalo dojem, že chce spáchat sebevraždu. „Vše umocnilo navíc jeho tvrzení, že chce létat,“ líčí Siřišťová.

Na přemýšlení nebylo moc času. Muži zákona se proto rozhodli, „že ho pod záminkou nabídnutí cigarety přetáhnou přes zábradlí. To se jim taky povedlo a muže tak dostali do bezpečí, čímž mu zachránili život.“ Ukázalo se, že před svým „dováděním“ muž spolykal nějaké utlumovací tablety, které zapil alkoholem. „Zachráněného muže předali do lékařské péče a za doprovodu policie převezli do psychiatrické léčebny, kde byl hospitalizován,“ uzavírá mluvčí.
Fotogalerie
5 fotografií