Dvacetiletý dealer skončil v poutech 24. září ve večerních hodinách v Týnské ulici. „Policisté v civilu si všimli, jak dealer prodal pětadvacetiletému turistovi dva sáčky s drogou. Když k mužům přišli a prokázali se, že jsou policisté, dal se prodejce drog na útěk,“ uvádí policejní mluvčí Violeta Siřišťová k akci týmu Krystal, který se v centru Prahy zaobírá právě drogovou problematikou.

Daleko neutekl. Policisté muže doběhli a donucovacími prostředky jej zpacifikovali. „Celý tento zákrok se odehrál před zahrádkou restaurace a několik lidí, kteří ho sledovali, následně policisty odměnilo potleskem,“ líčí mluvčí. Muži zákona zjistili, že prodejem drog si muž jednorázově přišel na pět tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

24. září 2019 zpacifikovali policisté 20letého drogového dealera. Na zákrok dohlíželi návštěvníci restaurace, kteří policisty odměnili potleskem. Policie České republiky

„Provedenou expertízou Odboru kriminalistické techniky a expertíz pražské policie bylo zjištěno, že droga obsahovala kokain a dále levamisol, který se primárně používá k odčervení zvířat, tropanový alkaoid, který patří mezi velmi prudké jedy a acetamid, který se používá při výrobě plastických hmot,“ vyjmenovala Siřišťová. Mladík byl odsouzen za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy k pěti letům s podmíněným odkladem. „Rozhodnutím soudu byl i vyhoštěn z České republiky,“ uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie