Osudný den, v únoru 2019, dorazila Monika H. (47) do svého bytu v Holešovicích v notně podroušeném stavu. Našla tam svého o 14 let staršího partnera, který měl taky pořádně popito, a začali se hádat - žena byla totiž prý příliš hlasitá. Její muž se ji podle svých slov snažil ztišit, nejprve ji napomínal slovy, pak jí ale zacpal ústa rukou a položil ji na gauč. To bylo ale na podnapilou hudebnici příliš. Popadla nůž a svého partnera třikrát bodla do hrudi! 

„Já se strašně omlouvám, samotnou mě zaskočilo, když jsem potom četla ten spis. Mrzí mě to a nechápu, jak jsem mohla takhle ublížit nejbližší osobě, kterou mám, a její rodině,“ řekla u soudu podle serveru Novinky.cz Monika. Posudek ukázal, že v té době měla v krvi zhruba 2,6 promile alkoholu a měla sníženou příčetnost. Policisty, kteří vzápětí dorazili na místo, dokonce odmítla pustit do bytu!

Zraněného muže odvezli záchranáři, léčil se půl roku a vážné trvalé následky nemá. Podle svých slov už své bývalé odpustil. „Mě prostě jen hrozně mrzí, že se tohle stalo. Rozhodl jsem se jí ale odpustit,” uvedl podle serveru u pražského městského soudu v říjnu, kdy se případem začal zabývat.

Nakonec ji za pokus o vraždu poslal na osm let do vězení, vyfasovala tedy trest pod spodní hranicí. Podle předsedy soudního senátu Jana Šotta jí pomohlo, že dosud nebyla trestaná, že v době činu měla sníženou příčetnost a také to, že jinak vede řádný život. Rozsudek není pravomocný.