Ta stěžejní, kterou známe především z Ameriky, totiž spočívá v koledování v nejrůznějších kostýmech a maskách. V České republice tento zvyk není zakořeněný. I tak se místy objevují snahy, jak dětem odpoledne a večer 31. října zatraktivnit i u nás. V Praze tomu tak bude potřetí v rámci akce, do které se zapojily domácnosti ve Vinohradech, na Žižkově a ve Vršovicích.

Do předem nahlášených domovů, mezi které se můžete přihlásit i vy, budou moci ten den docházet koledníci v typických halloweenských kostýmech. Za jejich nápaditost se jim můžete odvděčit něčím sladkým, zdravým nebo něčím jiným, co jim udělá radost. Popřípadě je můžete odměnit alespoň pochvalným slovem, potkáte-li je někde na ulici.

Příjemné s užitečným

Součástí halloweenského koledování je podpora SOS dětských vesniček, které jsou expertní organizací v ochraně ohrožených dětí. V současné době pomáhají v 16 lokalitách podporou pěstounských rodin, které se ujímají velkých sourozeneckých skupin a podporují i ty rodiny, kterým hrozí rozpad či ztráta domova. Zjistit více o události můžete na facebookových stránkách, eventuálně na e-mailu Praguehalloween@gmail.com.

Fotogalerie
5 fotografií