„Videomapping bude rozdělen na sedm obrazů, měl by trvat deset minut a nese název My, Praha. Show se bude promítat na budovu Národního muzea a bude se třikrát opakovat vždy po hodinách, první projekce začne v 18:15 hodin,“ uvedl tiskový mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Magistrát firmu vybral napodruhé, do prvního výběrového řízení se nikdo nepřihlásil. Oproti prvnímu tendru magistrát odstranil z podmínek povinnost zajistit bezpečnost akce, kterou si vezme na starost město.

Minulé vedení magistrátu zvažovalo tzv. tichý ohňostroj s ohledem na domácí mazlíčky a volně žijící zvířata, protože je hlasité rány stresují. Magistrát oslovil odborníky, kteří uvedli, že to vzhledem k rozsahu show není reálné. Současná koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN) zvolila jako řešení promítání na budovu.

To se nelíbí autorům minulých novoročních ohňostrojů, kteří založili spolek Ohňostroj pro Prahu a chtějí uspořádat pyrotechnickou show navzdory rozhodnutí vedení hlavního města. Financovat ji plánují z peněz vybraných od obyvatel, podrobnosti a místo konání zatím nesdělili.

Ohňostroje byly v minulosti odpalovány například z Letné, Vítkova, Petřína nebo z pontonu na Vltavě. Ohňostroj na začátku letošního roku tematicky připomněl sametovou revoluci a stál 1,7 milionu korun.