Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bez řidičáku sedl za volant: Naboural dvě auta, čtyři lidé skončili v nemocnici

Autor: chal - 
10. října 2019
15:51

Policisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu, kterou způsobil 24letý řidič v noci ze středy na čtvrtek v Prostějově. Šofér naboural dvě zaparkovaná auta a zdemoloval lampu pouličního osvětlení. Mladík skončil v nemocnici, stejně tak jeho tři mladší spolujezdci.

Mladý šofér se ve středu před půlnocí proháněl ulicemi Prostějova ve starém fordu. Na místech spolujezdců seděli tři mladíci, kterým ještě ani nebylo dvacet. Nejmladšímu bylo 16 let. Řidič se před nimi možná předváděl, jak jinak si vysvětlit jeho zběsilou jízdu, která vyvrcholila nárazem do dvou zaparkovaných aut, po němž skončili všichni pasažéři starého fordu v nemocnici.

„Dle dosavadního šetření nepřizpůsobil čtyřiadvacetiletý řidič rychlost jízdy svého fordu stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a možnostem stroje a vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam postupně narazil do zaparkovaného volkswagenu, lampy veřejného osvětlení a zaparkovaného citroënu a poté zastavil na komunikaci,“ popsal policejní mluvčí František Kořínek.

Je velké štěstí, že vedle silnice zrovna nikdo nešel. Řidič svým fordem totiž nabouraný volkswagen podle mluvčího odmrštil asi deset metrů daleko od parkovacího místa. Vůz se zastavil jen pár centimetrů od zdi rodinného domu. Kromě vozidel mladý řidič trefil i lampu pouličního osvětlení. Auto kandelábr přelomilo, celkovou škodu policisté předběžně vyčíslili na 130 tisíc korun.

Viník nebyl v době nehody pod vlivem alkoholu. „Po prohlídce poškození vozidel policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci automobilu viníka. Provedeným šetřením pak zjistili, že mladý muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění a vozidlo měl vypůjčené od známého,“ doplnil František Kořínek.

Řidič a dva spolujezdci skončili v prostějovské nemocnici, jeden spolujezdec byl transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Incident policisté nadále šetří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání