Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Uklízečka roku“ kradla dětem ve škole peníze: Natočili ji sami žáci

Autor: yks - 
11. října 2019
19:01

Na základní škole nedaleko Rožňavy na Slovensku se dětem ztrácely peníze. Rozhodly se proto nalíčit past a umístily do třídy skrytou kameru. Nestačily se divit, když si záběry prohlédly.

Podivné věci se děly na základní škole Gemerská ve slovenské obci Plešivec v okrese Rožňava. Dětem ve třídách mizely peníze. Rozhodly se proto nalíčit na zloděje past a umístily do třídy skrytou kameru, která natáčela dění, když byly děti pryč.

Žena zachycená na videu je místní uklízečka. Volně a bez okolků se pohybuje po třídě a hledá, kde by co ukradla. Nejprve vezme zavděk peněženku umístěnou na lavici, později se ale osmělí a vytahuje dětem peněženky i z aktovek. 

Redaktoři slovenského portálu Plus Jeden Deň oslovili tamního ředitele Jozefa Mikuše a ten se k celé věci vyjádřil. „Z toho, co se stalo, jsme všichni šokovaní. Uklízečka u nás pracovala 12 let a opravdu nikdy jsme s ní neměli nejmenší problém. Vždy si dělala pedanticky svou práci. Co se stalo, neumím pochopit. Byl jsem přesvědčený, že svou práci dělá čestně a poctivě. Jak vidím, nebylo to tak,“ řekl jim ředitel. 

Žena dostala výpověď na hodinu, před tím se ale podle Mikuše rozplakala a svou vinu přiznala. „Vyzval jsem ji, aby mi odevzdala všechny klíče od školy, a rozvázal jsem s ní pracovní poměr,“ řekl ředitel Plusce s tím, že za celou svou praxi on ani žádný z jeho kolegů o něčem podobném neslyšeli.

diskutujici ( 11. října 2019 20:17 )

Ty oci ma zamazane na tech fotkach proc, kdyz video je tak, jak by melo byt?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání