Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tragédie při rally: Auto vyletělo mezi diváky, jeden mrtvý

Autor: DH - 
13. října 2019
12:40

Obrovské neštěstí. Tak mluví fanoušci motosportu ve Francii o událostech na závodě Rallye des Cardabelles, kde jeden z řidičů během jízdy ztratil kontrolu nad svým vozem a v plné rychlosti vlétl mezi diváky. Bohužel, incident si vyžádal mladý lidský život.

Jeden devatenáctiletý mladík mrtvý a pět vážně zraněných. Taková je smutná bilance nehody při francouzském rally šampionátu. Podle britských médií byl do nemocnice vrtulníkem transportován i sedmnáctiletý fanoušek. Ostatní čtyři jsou také těžce zranění.

K tragédii došlo na Rallye des Cardabelles na jihu Francie. Závodníkem, který havaroval, když ztratil kontrolu nad svým vozem, byl sedmačtyřicetiletý Jean-Charles Beaubelique. Jeho vůz v nepřehledné části trati narazil do srázu a vyletěl mezi diváky, což jeden z fanoušků zachytil na video.

Francouzská federace pro motosport ihned po incidentu konání rally zrušila. „Organizace se okamžitě rozhodla pro stopnutí rally. FFSA vyjadřuje svoji nejhlubší soustrast rodinám a blízkým oběti,“ nechal se slyšet mluvčí organizace.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání