Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hrůza v rodině španělského krále: Přítele jeho neteře nabodl býk mezi nohy!

Autor: DH - 
13. října 2019
17:04

Tradiční zábava Španělů býčí zápasy se málem zvrhla v tragédii. Nebezpečné zvíře po boji napadlo mladého toreadora, který je zároveň přítelem neteře španělského krále Victorie (19). Muž útok přežil, ale s hlubokými ranami v dolní oblasti těla zůstává ve vážném stavu.

K dramatickým událostem došlo při tradiční koridě k příležitosti oslav „Hispánského dne“ v aréně Las Ventas v hlavním městě Španělska Madridu.

Mladý toreador Gonzalo Caballero (27), který je zároveň přítelem neteře španělského krále Filipa IV., nezvládl situaci s býkem uprostřed haly, a když se ho na konci představení snažil nabodnout tradičním mečem, býk se splašil a zaútočil na něj, čemuž přihlížela i celá královská rodina.

Zvíře muže dvakrát nabodlo na své rohy nejprve v oblasti třísel a také do stehna. Rány jsou údajně hluboké 25 až 30 centimetrů a mladý toreador musel už v hale podstoupit operaci. Poté byl převezen do nemocnice San Francisco de Asis, kde stále leží ve vážném stavu.

Lidé v hale i přes neúspěch mladého muže požadovali, aby jako všichni vítězové dostal odříznuté ucho býka, se kterým bojoval. Nakonec pro něj údajně odřízl ucho jiný toreador a personál mu ho doručil přímo na pokoj v nemocnici.  

PPP150W ( 13. října 2019 19:19 )

S těmito zápasy bych souhlasil s jedinou podmínkou. Na život a na smrt. Aby se utkal býk s toreadorem bezezbraně. Měli by mít oba možnost dokázat co umí. A hlavně, když nabodne býk hrdinného torere na rohy, měli by mu potom taky věnovat uříznuté ucho toho debila, který věřil, že vyhraje.

hurybury ( 13. října 2019 19:16 )

Vždy fandím bykovi .

andorea ( 13. října 2019 18:46 )

Jo tak hrůza v královské rodině? Spíše je hrůza ten jejich zvrácený zvyk! Není mi toho toreadora líto. Ani trochu! A nechápu, že se někdo na tu prasárnu může chodit dívat!

arne100 ( 13. října 2019 18:06 )

Ty španělé mají dokonale vylízaný mozek.To všechno způsobuje katolická církev
ta má spousty krve na svědomí.Evropská únie se stará o věci do které jim nic není,ale tohle jim nevadí.

franz ( 13. října 2019 18:05 )

Princezna je v šoku. Proč zrovna tam. Za to ale bude zvysoka zpívat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání