Kvůli dopravní nehodě u Ostrovačic na Brněnsku byla v pátek ráno uzavřena dálnice D1 ve směru z Prahy na Brno. Před místem nehody na 179. kilometru se začaly tvořit kolony. Vyplývá to z údajů Národního dopravního informačního centra. 

Autocisterna, která vezla asfalt, se srazila s kamionem krátce před šestou ráno. Jeden z řidičů patrně v mlze nedobrzdil a narazil do kamionu před sebou.

Nafta je problém

Při nehodě nebyl nikdo zraněn, orientační dechová zkouška na alkohol u řidičů byla negativní. „Objízdná trasa vede přes Ostrovačice na Kývalku, ale je zcela ucpaná a stojí," upozornil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Video
Video se připravuje ...

Na 180. kilometru dálnice D1 se srazil kamion s cisternou TV Blesk Zdeněk Matyáš

„Je zázrak, že z toho šofér vůbec vylezl a bez zranění,“ řekl Blesk.cz jeden ze svědků.

Asfalt převážený v havarované cisterně se na vozovku nevylil. Hasiči se ale musí vypořádat s únikem nafty, která se dostala do vodoteče u dálnice. „Na místo jsme zavolali i zástupce odboru životního prostředí," dodal mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Jeden pruh volný

Dálnice byla uzavřena mezi sjezdem číslo 178 u Ostrovačic a exitem číslo 182 u Kývalky. V 9.45 hodin uvolnila policie jeden jízdní pruh. „Podvozek návěsu bulharského kamionu je zcela zničený, musí se přistavit nový. Náklad se vyskládává,“ řekl Blesk.cz Josef Jereš z firmy, která zajišťuje na D1 odtah.