Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pohřeb rodiny neudobřil: Malým obětem nehody u Liberce děda neřekl ani sbohem

Autor: DH, sil - 
6. listopadu 2019
18:21

Během úterý se v Mladé Boleslavi uskutečnil pohřeb dvou holčiček (†6 a †4), které přišly společně s jejich matkou o život při tragické dopravní nehodě u Liberce. Klidu došly za doprovodu svého otce, příbuzných z jeho strany, starších sester a přátel. Rozhádaná rodina z matčiny strany na pohřeb nedorazila, byť pozvánku údajně obdržela.

Smutnou událost potvrdila Blesku sama sestra zesnulých holčiček Mája, která zastává názor, že tragická nehoda nebyla neštěstím, ale rozšířenou sebevraždou její matky. „Pohřeb holčiček proběhl včera (v úterý) v Mladé Boleslavi," řekla Blesku nejstarší sestra Aničky a Lucinky Mája H. (21). Byť na něj rodina pozvala i příbuzné z Bulovky na Frýdlantsku, kde holčičky i s matkou Marií H. (†44) žily od loňských Vánoc u prarodičů, nikdo z nich nedorazil. „Pozvali jsme je, ale nepřišli. Přišla ale rodina od otčíma, my se sestrou, náš táta a spousta přátel a kamarádů," dodala.

Mája byla prý o uplynulém víkendu nepříjemně zaskočena tím, když její teta, sestra její matky, zavolala jejímu otci, který má soudem v péči svěřenou její třetí sestru Verunku (16), a žádala potvrzení o jejím studiu. „Chtěla to proto, aby dostali slevu na kremaci. Oznámila také, že mamku nechali zpopelnit a nebude mít ani obřad ani kremaci. Nikdo z nás o tom nevěděl," dodala Mája.

O tom, že si mohou převzít těla matky i holčiček po provedených soudních pitvách, je informovala policie ve čtvrtek. „Volala mi paní policistka, že si můžu vyzvednout tělo matky. Omluvila jsem se, že na to psychicky nemám, aby se obrátili na dědu. Pak už jsme se jen dozvěděli, že mamku nechali zpopelnit. To si nezasloužila, měli jsme se s ní důstojně rozloučit," uvedla Mája.

Kdo je kdo v rodině

Marie H. (†44) měla čtyři dcery, přičemž Marii H. (21) a Veroniku (16) měla z prvního manželství. Mladší z dcer svěřil soud do péče otce. S druhým partnerem Martinem K. (41) měla další dvě dcerky – Aničku (†6) a Lucinku (†4). Podle své nejstarší dcery se léčila u psychologa i psychiatra a užívala antidepresiva.

Video  Přišla o mámu a dvě sestry  - Facebook/Marie H.
Video se připravuje ...

Nejhorší den

Tragická nehoda se stala na silnici I/13 v mírné levotočivé zatáčce ve směru z Liberce na Mníšek v pátek 25. října, když se řidička staršího seatu střetla s protijedoucím popelářským vozem. Ve voze s Marií jely dvě nejmladší dcery Anička a Lucinka. V době, kdy záchranáři u nehody zasahovali, okolo ní projížděl ještě nic netušící otec obou dívek Martin K. Ve stejný den dostal do poštovní schránky písemné rozhodnutí Okresního soudu v Mladé Boleslavi, že mu byly obě dívky svěřeny do péče.

jasnovidec01 ( 9. listopadu 2019 22:17 )

byly a jsou to sv.i.ně jak jinak

vendypandy ( 7. listopadu 2019 11:09 )

brugal, ona sigmae alias borka30, fido2 aj. umí písmenka. Má však celoživotní problémy s pochopením čteného textu

vendypandy ( 7. listopadu 2019 11:05 )

Nejde o žádných 5 minut slávy Máji. Ta jen otevřeně řekla co ví o pozadí zabití svých sestřiček. S cílem ,aby se věci pro budoucnost jiných dětí změnily, dokud je ještě čas.
Pořád se vyhýbáte tomu faktu, že děti zabila jejich vlastní matka.

vendypandy ( 7. listopadu 2019 11:00 )

Vidět protistranu asi nechtěl. Ale kontaktovat ji kvůli potvrzení, aby od státu dostal podělaných 5 táců na pohřeb vlastní dcery ,to mu blbý nepřišlo

vendypandy ( 7. listopadu 2019 10:47 )

Kvůli 5000kč státního příspěvku na pohřeb matky , teta rodinu malých holčiček kontaktuje. Ale aby pak přišla i s dědečkem těm holčičkám na pohřeb , na to prostě nemají čas ani zájem .
Tady je vidět, jaký vztah k těm dětem ta rodima matky měla .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání