Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická smrt záchranářky Petry (†35): Zemřela po boku pejska, kterého zachránila

Autor: rc - 
10. listopadu 2019
14:34

Lidé na sociálních sítích oplakávají smrt záchranářky s velkým srdcem Petry F. (†35). Maminka dvou dětí v pátek přecházela dvouproudovou silnici na Smíchově, když ji srazil motorkář. Pětatřicetiletá žena zasvětila svůj život záchraně a výcviku psů. Právě jeden z jejích pejsků, záchranářský pes Charlie, zemřel spolu s ní.

Tragédie se stala v pátek kolem šesté ráno na pražském Smíchově. Přes dvouproudovou silnici tam přecházela Petra F. se svými dvěma pejsky. Pětatřicetiletá žena, na kterou doma čekaly dvě děti, mířila z ulice Jindřicha Plachty přes Hořejší nábřeží k parčíku u Vltavy. Avšak ve chvíli, kdy vběhla na silnici, ji srazila motorka. Petra zraněním podlehla. Nehodu nepřežil ani její milovaný pes Charlie, kterého podle kynologů zachránila ze špatných podmínek.

Záchranářka věnovala celý svůj život záchraně a výcviku pejsků a z její náhlé smrti jsou v šoku všichni, kteří ji znali. „Péťa byla živel, který svojí energií ohromoval všechny lidi kolem sebe. Asi všichni ji vidíme před sebou, jak neustále trénuje, jak pobíhá po cvičáku, kam dorazila autobusem s batohem, kočárem a několika psy. Její energie byla nenapodobitelná, aspoň pro nás, kteří energií zrovna nesrší,“ uvedla na svých stránkách Záchranná brigáda kynologů Praha.

„Vždy se snažila lidem kolem sebe pomoci a vyhovět a trénink byl, kromě rodiny, její život a velká radost. Byla tak trochu jako neřízená střela, která proběhla naším životem a životem svých blízkých jako kometa a zanechala po sobě pusto a prázdno. Osudové je, že Duhový most přešla v doprovodu svého milovaného psa Charlieho, kterého zachránila ze špatných podmínek. Milá Petro, ať je ti tam, za Duhovým mostem, dobře. Budeš nám moc chybět, ale z našich srdcí už tě nic nevymaže,“ stálo dále v příspěvku.

Na Petru zavzpomínal na sociální síti i její kolega Tomáš. „Při tragické nehodě v Praze zemřela jedna z nás. Jedna z těch, pro něž byla příprava psů pro záchranu lidí životním cílem. Byť jsme měli mezi sebou občas spory, tohle si nezasloužila. Budiž Ti země lehká, opatruj nás všechny ze shora a dávej pozor na svoje kluky, který jsi tu nechala. Všem pozůstalým upřímnou, hlubokou soustrast,“ stojí ve vzpomínce na energickou Petru.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání