Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tatínek mě znásilňoval: Pomstychtivá matka z Klatov navedla syna ke lži, sama byla odsouzena

Obvinila svého muže ze znásilnění a použila k tomu i syna: Za křivé obvinění dostala tři roky. (Ilustrační foto)
Obvinila svého muže ze znásilnění a použila k tomu i syna: Za křivé obvinění dostala tři roky. (Ilustrační foto)  (Autor: Blesk:Karel Janeček)
Autor: VaB - 
11. listopadu 2019
21:17

Pomstychtivá matka chtěla po svém manželovi miliony korun s tím, že když je nedostane, bude křivě obviněn ze znásilnění svého syna (5). Dítě matka navíc "naočkovala" proti otci (40) natolik, že na policii řekl, že mu táta strkal svůj penis do pusy. Muž musel podstoupit mnoho nepříjemných vyšetření, aby se vyvrátilo, že je pedofil.

Případ začal už v roce 2014 rozvodovým řízením. Žena po svém muži tehdy požadovala milionové částky v rámci majetkového vyrovnání. Vše završila tím, že pokud peníze nedostane, obviní muže ze znásilnění pětiletého syna. 

A k takovému obvinění opravdu došlo. K tomu využila i svého malého syna, jehož navedla proti svému otci. Žalobce Jan Hrubý uvedl, že matka syna navedla, aby před psychology uvedl, že mu otec strkal prsty do konečníku a vkládal penis do úst.

„Obžalovaná se jednání dopustila v době, kdy mezi manželi probíhalo rozvodové řízení provázené sporem o dítě,“ uvedl Hrubý, kterého cituje deník Právo. Žena chtěla dosáhnout trestního stíhání muže, díky tomu by se pak otec nemohl stýkat se svým synem.

Nová rodina, nový začátek

Obžalovaná vinu u soudu popírala. Soud byl ale z důkazů přesvědčený a neměl pochybnosti o manipulaci se synem, kterého poštvala proti otci. „Dokonce i sám chlapec u výslechu přiznal, že mu máma radila, co má říkat,“ sdělil soudce Jaromír Veselý. 

„Obžalovaná se znovu vdala a má novou rodinu,“ uvedl soudce. Právě tato skutečnost uchránila ženu před pobytem ve vězení. Za křivé obvinění a ohrožování mravní výchovy dítěte jí klatovský okresní soud potrestal tříletým vězením s odkladem na 4,5 roku. Rozsudek ale není pravomocný.  

Byl na dně, přišel o přátele

Křivě obviněný muž se musel během policejního vyšetřování podrobit sexuálnímu zkoumání, bylo nutné zjistit, zda je pedofil, nebo není. Spousta přátel s ním skončila. Kvůli vyšetřování byl opatrovnickým soudem syn svěřen do péče matky.

„Je to hrozný pocit, když vás vlastní syn z něčeho takového obviní. Vysvětlujte to známým nebo učitelkám ve školce. Byl jsem na dně, ztratil jsem veškeré sebevědomí a jen těžko jsem se mohl bránit jinak než opakovat, že jsem nic takového neudělal,“ cituje Právo křivě obviněného muže, který vypovídal u soudu. Podle nich má vysokoškolské vzdělání.  

„Jak se asi můžete cítit, když vám na penis upevní zařízení monitorující impulzy a promítají přitom obrázky nahých dětí. Bylo to opravdu hodně stresující,“ dodal. 

„Mám čisté svědomí,“ prohlásila matka

Obviněná žena u soudu tvrdila, že syna k žádnému takovému činu nenavedla. „Mám v tom čisté svědomí,“ prohlásila u soudu. Chlapec o tom, podle ní, mluvil spontánně. „Byli jsme u tří psychologů, kteří potvrdili, že si to tak malé dítě s takovými detaily nevymyslelo. Policie to zametla pod koberec,“ dodala.

Znalci navíc u ženy shledali sklony k teatrálnosti a přehánění, mluvili také o její lhavosti a pomstychtivosti. Ovlivňování ze strany jednoho rodiče může mít u dítěte do budoucna nepříznivý vliv. „Je způsobilé narušit jeho morálku a vyvolat u něho společensky nežádoucí přístupy k obecně uznávaným společenským pravidlům,“ dodali psychiatři. 

Šťastný konec

Jakmile se ukázalo, že je otec nevinný a pouze křivě obviněný, svěřil mu soud syna do péče. „Je spokojený, ve škole má dobrý prospěch, baví ho matematika, zajímá se o počítače. Chodí na kroužky a sportuje,“ zakončil otec. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání