Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trpěla Vendula P. (†28) domácím násilím? Policie prozradila, jak to ve skutečnosti bylo

Autor: VaB - 
12. listopadu 2019
18:44

Policisté už několik dní vyšetřují otřesnou vraždu Venduly P. (†28), kterou zabil její přítel David F. (25). K vraždě se policistům přiznal, sám je dokonce zavolal. Po Vendule zůstal teprve desetiletý syn. Lidé na sociálních sítích píší, že byla Vendula obětí domácího násilí a policie měla celou věc přehlížet! Policie ale nařčení odmítá.

K vraždě mladé Venduly P. (†28) došlo na začátku listopadu brzy ráno. David F. přišel k Vendule do bytu, vzal do ruky nůž a ženu pobodal! Mladá maminka zraněním na místě podlehla a tělo našli až policisté. David z místa utekl a po nějaké době se objevil na druhé straně České Lípy. 

Tam vylezl na 30 metrů vysoký stožár na kopci Špičák a chtěl spáchat sebevraždu. „Když jsme na místo dorazili, odmítal komunikovat s hlídkami a ke spolupráci ho přiměli až naši vyjednavači. Ti na místě odvedli profesionální práci a po zhruba třiceti minutách ho přesvědčili k tomu, aby za pomoci hasičů s využitím výsuvné plošiny bezpečně stožár opustil,“ uvedla tisková mluvčí policie Ivana Baláková.

Muže policisté okamžitě zadrželi. Mezitím se jim povedlo zjistit jméno a adresu bydliště Venduly P., kterou v jejím bytě nalezli už bohužel bez známek života. David F. se později ke všemu přiznal. 

Policie měla zasáhnout!

Někteří účastníci diskusí na sociálních sítích upozorňují, že byla Vendula P. obětí domácího násilí! „Myslím, že kdyby policie něco udělala, když to hlásila poprvé, nemuselo by to dopadnout takto,“ píše podle Deníku jedna z diskutujících. Sama si údajně domácím násilím prošla. „Opakovaně jsem volala policii a i oni sami mi řekli, že mu nemůžou nic udělat,“ dodává. 

Policie se ale proti spekulacím o nečinnosti ohradila. Podle Ivany Balákové si policisty na pomoc Vendula P. nikdy nevolala. „Domácí násilí jsme v té domácnosti neřešili, protože se na nás v té souvislosti nikdy neobrátila,“ dodává Baláková pro Deník.

Stejně reagoval i zástupce ředitele městské policie v České Lípě. „Vedeme pečlivé záznamy a v tomto případě jsme je prověřili zpětně za čtyři roky. Nemáme žádný. Žádnou žádost, nic. Jen u osoby obviněného evidujeme dopravní přestupky na kole,“ uvedl Antonín Doležal. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání