Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Petru na Smíchově srazil motorkář: Kamarádi od hasičů sdíleli dojemnou vzpomínku

Autor: VaB - 
12. listopadu 2019
18:21

Petra F. (†35) zemřela v pátek brzy ráno po srážce s motorkou na pražském Smíchově. Záchranářka a psovodka, která pomáhala zachraňovat životy, přebíhala přes silnici mimo přechod, bohužel do ní ale najel motorkář. Přátelé o ní na sociálních sítích píší jako o obdivuhodné ženě, která si šla za svým cílem.

Každý den chodila se svými dvěma psy Charliem a Carem na procházku do parčíku u Vltavy nedaleko Hořejšího nábřeží. Tam už ale osudný den nestihla dojít. Krátce po šesté hodině došlo k tragické nehodě, při níž vyhasl život energické ženy a pejska Charlieho. 

Když Petra F. (†35) přecházela přes silnici, srazil ji motorkář, který se jí na silnici nestihl vyhnout. Celá věc je daleko tragičtější. Doma na ní čeká partner a dvě děti. Po Petře smutní nejen rodina, ale i kolegové a přátelé. Všichni na ni v dobrém vzpomínají.

Byl to živel!

Petra F. působila jako psovod u dobrovolných hasičů ve Zvoli nedaleko Prahy. Od kolegů tam dostala přezdívku „Fujinka“ po své milované fence. „Za mě mohu říci, že to byl naprostý živel, člověk plný energie a elánu, kterého měla na rozdávání. Bylo obdivuhodné, jak si dokázala jít za svými cíli a plnit si své sny. Co všechno obětovala a udělala pro druhé,“ píše o ní jedna z kolegyň.

„Když se vyslovilo slovo ‚Fujinka‘, lidé se chytali za hlavy a čekali další nějakou pohromu. Byla jako lavina, jako velká voda, jako zemětřesení. Mezi lidmi měla spoustu přátel, ale stejně tak i lidí, kteří její počínání nechápali. I já jsem kolikrát nadávala, kolikrát ztrácela trpělivost,“ píše dál. Všichni se shodují v jednom – lepšího psovoda mezi sebou mít nemohli. „Měla jsem ji ráda. Obdivovala jsem ji,“ dodává. 

Dokázala nemožné

„Nikdy nezapomenu, když jsme plánovali soustředění v jednom z největších sutinových trenažérů v Rakousku v Tritolwerku s maďarskou skupinou záchranářů, které se značně zkomplikovalo nehodou jedné z našich účastnic. Neměli jsme najednou jak dostat Fujinku na místo, stejně jako jednoho z našich figurantů,“ vypráví kolegyně Petry. „Ona to ale nevzdala a nakonec dorazila do Rakouska právě i s figurantem.“

Podle kolegů ze Zvole dokázala zvládnout věci, které byly pro ostatní nemožné. Svou houževnatostí, odhodláním a neztrácející nadějí dotáhla věci do konce. „A taková byla Fujinka. Nikdy nic nevzdávala. Šla tvrdě do boje proti komukoliv, kdo se jí postavil do cesty,“ vzpomíná na svou kamarádku.

„Pořád tomu nikdo nemůžeme uvěřit. Péťo, budeš nám chybět. Tolik si toho ještě chtěla zvládnout. Měla jsi tolik smělých plánů do budoucna,“ zakončuje. Pražská policie tragickou nehodu stále vyšetřuje. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání