Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kamioňáka našli zbitého v autě, v nemocnici zemřel: Podle policie si to způsobil sám!

Autor: rc - 
12. listopadu 2019
17:36

Je to rok od záhadného zmizení a následné smrti kamioňáka Jána Baloga. Jednašedesátiletý muž zmizel z parkoviště ve slovenském Prešově. O několik hodin později ho našli zraněného o 15 kilometrů dál. Muž zraněním v nemocnici podlehl. Podle lékařů mu zranění takového rozsahu musel způsobit někdo cizí. Policisté však případ uzavřeli s tím, že si zranění způsobil sám. 

Po více než roce pátrání policie uzavřela případ Jána Baloga. Ten koncem října minulého roku odjel z domova do Prešova, kde na něj čekal náklaďák naložený českým pivem. Jednašedesátiletý kamionista měl náklad rozvést po Slovensku. Ovšem z parkoviště, kde měl kamion, řidič zmizel.

V osudný den ho měl v osobním voze vidět strážník. „Řekl, že se mu zdál omámený, jako by měl něco vypito. Jenže můj muž nepije ani nekouří. Zaklepal mu na dveře, ať si přeparkuje, no prý nevěděl, jak nastartovat, podařilo se mu to až poněkolikáté. A že si to namířil do rušného provozu v ranní špičce,“ uvedla manželka Jána Viera (58) pro slovenský deník Pluska.sk.

Jána našli o několik hodin později celého se třesoucího v asi patnáct kilometrů vzdálené vesnici v osobním voze. Kamioňák byl převezen do nemocnice, kde zjistili, že utrpěl vážná zranění hlavy. Měl prasklou lebku, otřes a otok mozku a krvácení do mozku! Musel podstoupit dvě operace, ovšem nakonec zraněním podlehl.

Podle lékařů nebylo možné, aby si takováto zranění přivodil sám. Strážci zákona však nakonec případ uzavřeli s tím, že nebylo prokázáno cizí zavinění. „V případu bylo vyslechnuto více svědků a proběhlo i znalecké dokazování, přičemž se nepotvrdilo cizí zavinění v příčinné souvislosti s úmrtím řidiče kamionu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Ligdyová.

Manželka Jána však s rozhodnutím policie nesouhlasí. „Nic se nevyšetřilo. Není viník, uzavřelo se to s tím, že spadl. No některé věci vůbec nesedí. Jak mohl jen spadnout, když měl rozbitá jen kolena a hlavu? Je to záhada. Znalec nevyslovil jistotu na sto procent. Jiné části těla neměl poraněné. Chci zjistit pravdu. Nechápu, jak by mohl člověk s tolika vážnými zraněními řídit na místo, kde předtím nikdy nebyl a bez dioptrických brýlí,“ dodala s tím, že brýle se našly rozbité na přístrojové desce. „On bez brýlí neviděl, nemohl bez nich řídit. Neodpověděli mi dostatečně na to, jak došlo k jeho zranění, stále nevím, co se tam přesně stalo,“ dodala.

starymlok ( 10. července 2020 22:34 )

3 názory tupců stejných jako vždy.Bezmozci s IQ 30

Altingerka ( 12. listopadu 2019 21:37 )

Jdu se zabít a na někoho to hodím.

sigmae ( 12. listopadu 2019 21:06 )

no...v Praze jedna hezká blondýna v bytě drogového dealera Ahmeda se sama ubodala k smrti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání