Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Spor o „zm*da“ Ondráčka: Pavel Novotný měl u piva radost z podpory šéfa ODS Fialy

Autor: Mii - 
11. října 2019
05:45

Vítané návštěvy se ve čtvrtek dostalo starostovi pražských Řeporyjí Pavlu Novotnému (ODS). Do jeho městské části ho přijel navštívit šéf občanských demokratů Petr Fiala. Bývalý novinář svému stranickému šéfovi ukázal rodinu, pohovořili o starostování a zašli na pivo. Řeč padla i na spor Novotného s komunistickým poslancem Zdeňkem Ondráčkem. „Má mou plnou podporu,“ uvedl Fiala, co si o šarvátce starosty myslí.

Ačkoli je Novotný výraznou osobností, v rámci ODS odjakživa mluví o tom, že je „malá ryba“. Nemá ambice pronikat do vyšších pater strany, ani se ucházet o významné posty. Je spokojený se starostováním Řeporyjí, k nimž chová hlubokou lásku.

O to větší pro něj bylo překvapení, že Fiala do městské části zavítal. „Nikdy by mě nenapadlo, že za mnou přijede,“ neskrýval Novotný na facebooku své nadšení. Šéfovi ODS podle svých slov představil svou rodinu, manželku, rodiče i nejbližší spolupracovníky. Ukázal mu celé Řeporyje, a jak je vidět z fotografií, dvojice stihla i pivo v místním podniku.

Tématem jejich setkaní bylo starostování Novotného, ale i kauza s Ondráčkem. V ní si starosta stále stojí za svým, což Fiala ocenil. „Jsem pyšný, že tu byl, ocenil naši dosavadní práci tady a hecnul mě, že komoušské mlátičce Ondráčkovi správně neustupuji,“ radoval se Novotný. Závěrem šéfovi ODS poděkoval.

Podobně nadšenou reakci měl i Fiala. „S Pavlem Novotným. Asi vám ho nemusím představovat. Někdo ho miluje, někdo nenávidí. Svou práci starosty ale zvládá výborně, o tom jsem se dnes přesvědčil přímo v Řeporyjích,“ napsal na twitteru. Rovněž zmínil kauzu Novotného. „A abych nezapomněl, má samozřejmě mou plnou podporu ve sporu s komunistickým poslancem Ondráčkem,“ zmínil Fiala.

Policie šetří podněcování k vraždě

Slovní přestřelka Novotného s Ondráčkem se táhne od letošního jara. Tehdy komunistický poslanec vyrazil na návštěvu samozvané Doněcké lidové republiky na Ukrajině, kde se mu dostalo honosného přijetí na červeném koberci, byť Česko republiku neuznává.

Ondráčkova cesta, a následně její nedostatečné vysvětlení, tehdy rozhněvala řadu politiků. Nejostřejší slova ale použil právě Novotný, který pod příspěvek Miroslava Kalouska (TOP 09) na twitteru napsal: „Já bych si přál, aby za tohle Ondráček visel.“

Zanedlouho poté přišel s dalším komentářem. „Jsem pro obžalobu Zdenka Ondráčka z vlastizrady a po odsouzení na doživotí jeho usmrcení tajnou službou. A držte hubu, že někomu přeji smrt. Přeji, ale za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d,“ rozvášnil se na sociální síti.

Oba dva tyto příspěvky nyní vyšetřuje policie jako podněcování k trestnému činu se vztahem k zvlášť závažnému zločinu vraždy.

Novotnému nastaly nepříjemné oplétačky se zákonem, starosta si ale za svými slovy stále stojí. A nejen to – několikrát je zopakoval a znovu vysvětlil, proč k Ondráčkovi drží odpor. V dopise se o tom rozepsal i jemu samému.

„Jste bezskrupulózní lhář a zm*d, co na Václaváku mlátil lidi a v Donbasu, kde nebyl poprvé a opět ne na dovolené, poplival zájmy České republiky. Jste ubohý reprezentant zrůdné ideologie, která v historii způsobila více obětí na lidských životech než nacismus. Která i v Československu své odpůrce věšela, a když proti ní šli lidé protestovat do ulic, poslala na ně tanky,“ zní část textu.

Mlátička“ i možný plagiátor

Novotný v dopise vedle stranické příslušnosti a cesty na okupovanou část Ukrajiny vyčítá poslanci jeho roli při revolučním roce 1989. Ondráček byl tehdy zdokumentován, jak v rámci Palachova týdne jako příslušník pohotovostního pluku SNB bije obuškem demonstranty a nevynechává ani ženy. O své roli pak dává rozhovor do televize. Z toho důvodu se Ondráčkovi často přezdívá „mlátička“.

Poslanec se ale v posledních dnech dostal do pozornosti i z jiných důvodů. Deník Mladá fronta Dnes začátkem týdne uvedl, že Ondráček ve své dizertační práci opisoval celé odstavce od ostatních studentů. Politik se k tomu přímo nevyjádřil, jen uvedl, že „plagiátorství je oblíbené téma“. V souhrnném příspěvku o disertaci a Novotném napsal, že řeší právní kroky na svou obranu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

PPP150W ( 13. října 2019 10:28 )

Dobrá sebekritika soudruhu.

PPP150W ( 13. října 2019 10:25 )

Nevadí, aha, takže novináře byste za jejich slova věšel, Novotného za jeho proříznutou hubu taky a Ondráček, který si s chutí bouchnul pendrekem do lidí je OK. Tak to jste ještě větší howado než jsem čekal.

PPP150W ( 11. října 2019 22:28 )

Vy taky.

gabreta ( 11. října 2019 22:27 )

Když soudnej člověk vidí tohle duo, tak dobře složil Karel Hašler písničku „Praha je všech Blbů ráj, ať žije bajkajlaj…“

Evka4 ( 11. října 2019 22:16 )

To jsou dvě nacistický držky Potřebovali by pár ran bejsbolkou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa