Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Novotný řádil: „Žena to má ráda tvrdší. Na Ondráčka.“ K výslechu míří poslanec KSČM

Autor: Nikola Forejtová, Kateřina Baranová - 
17. října 2019
05:15

„Zm*d, měl by viset!“ tato slova adresoval starosta Řeporyjí Pavel Novotný (38, ODS) poslanci Zdeňku Ondráčkovi (50, KSČM). Byl za to obviněn z podněcování k vraždě, za což mu hrozí až dva roky vězení. K výslechu na policii přišel ve středu v uniformě komunistické VB. Ve čtvrtek pak má podat na policii vysvětlení i sám Ondráček, jak prozradil Novotný Blesk Zprávám. A to kolem druhé hodiny odpolední. Na dotazy Blesku však Ondráček nereagoval.

Stejnokroj Pohotovostního pluku Veřejné bezpečnosti syn baviče Petra Novotného (72) oblékl, aby poukázal na minulost člena parlamentu Ondráčka, přezdívaného »komunistická mlátička«. Ten se účastnil zásahu proti demonstrantům během tzv. Palachova týdne v lednu 1989.

Uniforma Pohotovostního pluku jako erotická pomůcka?

S žertem Blesk Zprávám řekl, že uniformu sehnal jako erotickou pomůcku. „Žena to má ráda tvrdší. Na Ondráčka,“ uvedl.

Dnes, tedy ve čtvrtek, by měl na policejní stanici vystřídat Novotného samotný Ondráček, a to kolem druhé hodiny, jak Blesk Zprávám prozradil starosta pražských Řeporyjích.

Spor začal letos v květnu, když byl Ondráček při soukromé cestě do ukrajinského Donbasu, ovládaného proruskými povstalci, přivítán se všemi poctami za zvuků české hymny. Cestu zkritizoval Miroslav Kalousek (TOP 09) a přisadil si právě i bývalý novinář.

Nikomu jsem smrtí nehrozil, tvrdí Novotný

„Budu s otevřeným hledím čelit obvinění za to, že jsem podotkl, že mlátička Ondráček by měl za vydávání se za delegaci ČR na Donbase viset jako vlastizrádce. Neodvolám! Hus také neodvolal. Jsem pro obžalobu Zdeňka Ondráčka z vlastizrady a po odsouzení na doživotí jeho usmrcení tajnou službou. Zm*d, měl by viset,“ napsal k příspěvku na twitteru Novotný.

Pavel Novotný (ODS) ostře okomentoval cestu Zdeňka Ondráčka do Donbasu. Pavel Novotný (ODS) ostře okomentoval cestu Zdeňka Ondráčka do Donbasu. | Twitter/Miroslav Kalousek

Ani po včerejším výslechu svoje tvrzení starosta Řeporyjí nezměnil. „Opravdu nevím, proč mě obvinili. Nikomu jsem smrtí nevyhrožoval. Že za vlastizradu má být trest smrti, na tom samozřejmě trvám. Očekávám, že to budou ještě překvalifikovávat a že na konci dostanu podmínku,“ řekl Blesku.

Zároveň se dotazoval na osud trestního oznámení za velezradu, které podal na Ondráčka v červnu. „Jsem přesvědčen, že jednal v zájmu cizí moci,“ dodal s tím, že na Ondráčka podal také trestní oznámení. 

Pavel Novotný Blesk Zprávám zapózoval v uniformě Pohotovostního pluku SNB před policií, kde byl na výslechu. Pavel Novotný Blesk Zprávám zapózoval v uniformě Pohotovostního pluku SNB před policií, kde byl na výslechu. | Blesk:Jakub Poláček

Podpořil ho Fiala

V kauze stojí na jeho straně i předseda ODS Petr Fiala (55). „Má samozřejmě mou plnou podporu ve sporu s komunistickým poslancem Ondráčkem,“ zmínil. Nejvíc Novotného zarazila masivní podpora od lidí, kteří ho prý jinak doslova nesnáší. „To mně udělalo opravdu radost. Kvůli těmto lidem to chci dotáhnout do konce,“ řekl.

Šéf ODS Petr Fiala se setkal s řeporyjským starostou Pavlem Novotným. Šéf ODS Petr Fiala se setkal s řeporyjským starostou Pavlem Novotným. | reprofoto Twitter

Nikdo je neuznává

Na východě Ukrajiny v Donbasu probíhají už přes pět let boje mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty, které podporuje Ruská federace. Cílem separatistů je vytvoření autonomní Doněcké lidové republiky, nezávislé na ukrajinské vládě. Doněckou samosprávu žádný ze států OSN neuznává, a to včetně ČR. 

Proti ženě použil obušek dvakrát

„Je-li dav agresivní, velí se »Za použití obušků vpřed«, ale vůči ženám se obušky nepoužívají. Celkem jsem jej proti ženě použil dvakrát, to když jsem byl ohrožen. Ta dívka na mě plivla a dala mi facku,“ popisoval v prosinci 1989 v rozhovoru pro časopis Mladý svět Zdeněk Ondráček. Už v listopadu 1989 poskytl rozhovor Československé televizi, kde popisoval, jak měli být demonstranti údajně vyzbrojeni.

Blesk připravil speciál k 30. výročí od pádu železné opony. Blesk připravil speciál k 30. výročí od pádu železné opony. | Blesk

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

panda82 ( 17. října 2019 18:02 )

Fialo a s témhle chcete vládnout? co má v hlavě, má tam vůbec mozek?

Paragrafik ( 17. října 2019 16:41 )

Lidi vite o tom že se zde 90% diskutujicich dopouští přinejmenšim prestupku a taky tr.činu pomlu­vy,u­rážky,­atd??
Zadejte si to na net...

e.lesanova ( 17. října 2019 16:11 )

No, tak po tomhle dalším "zviditelnění" samožera Novotného může být jeho manželka opravdu v klidu...toho jí žádná "nepřebere"....ani děti bez otců nebudou smutnit....než mít tohle, tak to radši nic

Expozice2020 ( 17. října 2019 14:01 )

Turbohovado prasečí tlama spocená Pavlik ma držku jako má stoletá indianská stařena roztaženou kun.du

Destiny2019 ( 17. října 2019 13:50 )

Komentovat tohoto debila nema cenu.
Radsi bych se libal s psim ho.vnem nez mluvil o teto žumpě..🤮🤮🤮🤮😂😂😂🤣😁

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa