Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaus zmeškal pohřeb Gotta: Trápí ho bolesti, připravily ho i o velkou radost

Autor: tva - 
18. října 2019
06:25

Miloš Zeman (75) není jediným prezidentem, jehož zdraví je v poslední době sledované ostřeji, než kdy jindy. Zdravotní neduhy dohání také jeho předchůdce ve funkci Václava Klause (78). Ten byl přitom dlouhá léta čilý a zdravý jako rybička. Jenže právě kvůli zdraví musel omezit i svůj milovaný tenis.

Jak informoval deník Aha!, Klaus se kvůli viróze, kterou si přivezl z návštěvy Číny, nemohl minulou sobotu zúčastnit zádušní mše za Karla Gotta (†80). Dvě hodiny v zimě by pro exprezidenta byly údajně příliš rizikové. Smuteční bohoslužby se tak alespoň účastnila bývalá první dáma Livia Klausová (75).

Na Sněžku se musel nechat odvézt

Už v srpnu musel jinak aktivní Klaus na pohyb v neomezené míře kapitulovat. Na nejvyšší českou horu Sněžku ho v rámci tradiční Svatovavřinecké pouti dovezlo auto horské služby.

S poutníky po svých jako obvykle se tak bývalý prezident poprvé nevydal. Důvodem byla bolest jeho druhé kyčle. Kvůli zdraví musel Klaus omezit také svůj milovaný tenis. Nyní si ho dopřává jen s pomocí léků proti bolesti.

Knížák: Je rozhozenej už delší dobu

Na exprezidentův vyšší věk narážel na Klausových narozeninách i jeho přítel a bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák (79). „On potřebuje teď hodně zdraví a sílu, poněvadž je trošku rozhozenej už delší dobu,“ prohlásil na oslavě v červnu. Klaus na své zdraví ale údajně rozhodně dbá.

Bývalá hlava státu pořád cestuje po světě, kde vystupuje na nejrůznějších konferencích. Cestování je často namáhavé a náročné, ale pan Klaus je obecně zdráv a lékaře nijak nepodceňuje,“ uvedl Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Video  Exprezident Klaus promluvil o vyhazovu syna z ODS a tvrdě zkritizoval její vedení.  - Blesk - Karel Kopáč a Vera Renovica
Video se připravuje ...

havran2 ( 18. října 2019 09:05 )

Za Klause se kradlo nejvíc,a jak skončil tak to pohnojil ještě amnestii ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa