Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otrava Skripala i převrat v Černé Hoře: Kreml řídí tajnou jednotku ruských agentů

Autor: tsv - 
14. října 2019
08:05

Ruskou jednotku 29155 zodpovědnou za několik útoků po celé Evropě řídí ruská rozvědka z Kremlu. Jsou zodpovědní za atentáty na nepřátele Moskvy a vytváření chaosu v Británii a zbytku Evropy. Uvedl to list The New York Times s odvoláním na tajné agenty čtyř západních zemí.

Vyšetřující odhalili spojitost mezi různými útoky, které byly doteď brány za na sobě nezávislé. Za činy stojí ruská rozvědka nacházející se v  Kremlu.

Zřejmě operují v Evropě už více než deset let, vytvářejí chaos a útočí na veřejné cíle. Jednotka 29155 je podle vyšetřujících zodpovědna i za kritický stav Sergeje Skripala, kterého spolu s jeho dcerou Julií v březnu 2018 otrávila ruskou chemickou zbraní - novičokem.

Dále jsou obviněni za kampaň, která měla za cíl destabilizovat Moldávii, a za otrávení překupníka zbraní Emiliana Gebreva. Putin jednotku 29155 dále zřejmě vyslal do Černé Hory vyvolat puč, tato akce ale skončila neúspěchem.

Poznávacím znamením jednotky 29155 je očividná nedbalost při útocích. Podle výpovědi špionů nasazených na tuto jednotku není jisté, zda je to způsobeno neúplnou přípravou a nedbalým plánováním útoku, nebo se jedná o cílený krok přitáhnout pozornost veřejnosti a vyhrožovat dalším nepřátelům Ruska.

Podle bývalého agenta GRU (ruské vojenské zpravodajské služby) útočí členové v menších skupinách i jednotlivě. Stojí údajně za řadou atentátů.

Huron ( 14. října 2019 10:48 )

Rusko pod vedením Ras-Putina je říše zla a jen hlupák to nevidí.

Zobrazit celou diskusi