Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ivanku Trumpovou „ohrožovaly“ dotazy na Sýrii. První dceru narychlo odvedla ochranka

Autor: Darina Jíchová - 
14. října 2019
20:08

První dcera Spojených států a nejbližší poradkyně prezidenta Donalda Trumpa Ivanka Trumpová těsně před víkendem dorazila do amerického Kansas City, kde se senátorem Royem Bluntem jednala o vzdělávacích programech pro děti a lepší zdravotní péči. Otázkám novinářů se úzkostlivě vyhýbala, reportérům místní televizní stanice KCTV5 se podařilo Trumpovou dostihnout. Když se ale začali vyptávat na tureckou ofenzívu v severovýchodní Sýrii, musela zakročit ochranka. Trumpovou obklopili bodyguardi s tím, že spěchají na letiště, uvedl deník Daily Express.

Reportéři první dceři nejdříve položili snadnou a „milou“ otázku. „Co jste se dozvěděla u nás v Missouri? A co vás u nás překvapilo?“ zeptala se Caroline Sweeneyová z KCTV5. „Tolik jsem se tady toho dozvěděla, byla to radost jednat s guvernérem Parsonem a senátorem Bluntem, dělají skvělou práci,“ pochvalovala si Trumpová.

První dcera USA Ivanka Trumpová v Kansas City. První dcera USA Ivanka Trumpová v Kansas City. | Instagram Ivanky Trumpové

První dcera se vymlouvala na letadlo

Trumpová oznámila, že má zpoždění a že musí na letiště, nicméně za chůze pokračovala ve chvalozpěvu na missourské republikány. „Jsme na ně pyšní, je před námi sice ještě hodně práce, ale už dosáhli mnohého v oblasti péče o děti, a to jak na zdravotní, tak i na vzdělávací a sociální úrovni,“ doplnila s úsměvem.

„Když mluvíme o rodině, co říkáte na Turecko a Sýrii,“ vyzvídala Sweeneyová. Odpovědi se jí ale nedostalo, agenti tajné služby rychle zasáhli a Trumpovou dostali „do bezpečí“, první dcera tak na otázku odpovídat nemusela.

Má Trumpová na rukou krev?

„Všechno je otázka názorů, každý má názor jiný,“ minulý týden Trumpová prolomila ticho ohledně ústavní žaloby, kterou na jejího otce chystají demokraté. O turecké ofenzívě ale mlčí, jméno Trumpové se po sobotní popravě kurdské političky Hevrin Chalafové (†35) objevilo v komentářích pod hrůzným videem její smrti.

„Nebudu sdílet video, na kterém je popravená politička a lidsko-právní aktivistka Hevrin Chalafová, ale nechci už slyšet z úst Ivanky Trumpové jediné zatracené slovo o tom, že je bojovnice za ženská práva. Je lady MacBethová, krev z rukou jen tak nesmyje,“ napsala na svém twitteru demokratka Brianna Wuová, její status získal deseti tisíce lajků a sdílení.

Video  Za Babišem v Bílém domě přivedli i Ivanku Trump: Lákal ji do Česka. A předal i Zemanovo pozvání  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy / Foto Úřad vlády ČR
Video se připravuje ...

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Antonn Blha ( 14. října 2019 21:24 )

Co by měla odpovídat Američané v Sýrii nemají co dělat stejně jako Turci to co se děje je pouze důsledek toho že Kurdové zradili vlastní zem a věřili Americkým Židobolševikům teď sklízí ovoce své práce. Když jim teče do bot škemrají u Asada už to svědčí o jejich charakteru🤮🤮

franz ( 14. října 2019 20:40 )

Oba stejní psychopati. Vždyť dcery bývají po otci.

Zobrazit celou diskusi