Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

1000 mučených chlapců na svobodě: Policie odhalila už třetí dům hrůzy v islámské škole

Aktualizováno -
16. října 2019
18:51
Autor: ČTK - 
15. října 2019
15:02

V Nigérii odhalili už třetí případ týrání mužů a chlapců v islámské škole. Podle středečního oznámení tamní policie bylo nově v severonigerijském státě Katsina osvobozeno 500 mužů a chlapců, kteří byli přikováni řetězy ke zdem, biti a zneužíváni. Za necelý měsíc je to třetí takový případ a dohromady se tak podařilo osvobodit už 1000 lidí.

Agentura Reuters dnes oznámila, že v nejnověji odhaleném případě už byl zadržen majitel školy a pět zaměstnanců. Podle Reuters roste tlak na vládu, aby zakročila proti dalším podobným školám, v nichž mohou být ve stejné situaci tisíce dětí.

Policie provedla zátah na islámskou školu ve městě Daura poté, co se tuto neděli podařilo některým uvězněným chlapcům utéct a lidem na ulici povědět o podmínkách, ve kterých museli žít. „Několika zadrženým se podařilo uniknout, zatímco asi 60 jiných na místě zůstalo,“ uvedl šéf místní policie s tím, že většina z těch, kteří zůstali, byla nalezena v okovech.

Zařízení založil asi před 40 lety postarší muslimský duchovní, který následně předal vedení svému synovi. Zapsáni do něj byli studenti pocházející z různých míst Nigérie i sousedního Nigeru. Přivedly je tam jejich rodiny, aby se učili o Koránu nebo podstoupili léčbu kvůli závislosti na drogách.

Nedostatek státních škol

Majiteli zařízení i několika učitelům se při zásahu policie podařilo utéct, šéf policie však slíbil, že budou dopadeni a „budou čelit plnému hněvu zákona“. Policie se nyní snaží děti identifikovat, aby je mohla vrátit rodičům.

V Nigérii objevili další dům hrůzy. Ve škole drželi v okovech až 300 chlapců. V Nigérii objevili další dům hrůzy. Ve škole drželi v okovech až 300 chlapců. | Reuters

Daura je rodným městem prezidenta Muhammadua Buhariho. Soukromé islámské školy jsou v této chudé převážně muslimské části země velice rozšířené, státních zařízení je tam totiž nedostatek. Vysoký počet uživatelů drog a nedostatek léčeben vede k tomu, že rodiče své děti často přihlašují do islámských škol, kde podstupují neformální odvykací kúru.

hejhej ( 15. října 2019 19:45 )

Ti, co uznávají násilnický Korán, vyznávají pedofila Mohameda a třískají hlavami 5x denně,vraždí, znásilňují ženy, dívky a zvířata ve jménu Alláha jsou lidský odpad, který do civilizované země nepatří. Ty svoje úchylné choutky ať si provádějí v muslimských zemích.
Opovrhuji všemi, kdo tu verbež tahá do Evropy a k nám což jsou nezizkovky, piráti, KDUČSL, TOP09, STAN a ODS.

hejhej ( 15. října 2019 16:27 )

Islám = násilí, zrůdnost, vraždy, ponížování žen. A tato primitivní, středověká individua nám chtějí nacpat politické zrůdy z EU.

tekyla ( 15. října 2019 15:34 )

A politický dobytek EU nám tu verbež chce vnutit určovat kvoty!! Merkelová Mackron,Ožrala Juncker italo­vé,špa­nělé,­řeko­vé atd neskutečný humus sajrajt vraž­dy,te­roris­mus,zn­ásil­nová­ní,pod­řezá­vaní pustily do evropy ted si neví rady tak šup V4 dáme tu svoloč at si taky užijí mají tam klid bezpečí to přeci nejde a věřte dlouho to nebude trvat a najdou se politici kteří nás zaprodají jako vždy. podívejte se na polského předsedu už nás připravuje k zaprodání polák!!!a řekne aby se zavděčil že V4 jen dojí EU a nechceme si plnit povinost příjmat migranty.Doufám že ho pan buh tvrdě potrestá!!zákeřáka!

Zobrazit celou diskusi