Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Má velký problém. Víme, kde je.“ Trump má v hledáčku třetího muže ISIS

Autor: ČTK - 
12. listopadu 2019
22:07

Spojené státy vědí, kde se nachází třetí nejvyšší velitel samozvaného Islámského státu (IS) z doby, kdy organizaci vedl nyní už zneškodněný abú Bakr Bagdádí. Šéf Bílého domu to dnes podle agentury Reuters řekl při debatě po projevu v Ekonomickém klubu v New Yorku.

„Bedlivě pozorujeme jeho třetího muže,“ řekl Trump, aniž by prozradil identitu nového terče. „Jeho trojka má velký problém, protože i o něm víme, kde je,“ dodal americký prezident.

Vůdce teroristické organizace Bagdádí zemřel 27. října při operaci americké speciální jednotky na severu Sýrie, když na útěku odpálil nálože na svém těle.

Od Bagdádího smrti se USA snaží zamezit opětovnému vzkříšení IS a zaměřují se na možné nástupce, přívržence a příbuzné bývalého vůdce organizace.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Lubomír Babáček ( 14. listopadu 2019 14:31 )

yokky: Vidím, že jsi plně nepochopil, takže je mi líto, ale srozumitelněji už to víc nešlo.

yokky ( 13. listopadu 2019 00:40 )

Lubomír Babáček ( 12. listopadu 2019 23:41 )

Mám ten pocit, že ten Trump je natolik blbý, že mu vůbec nedochází, že to hloupé chlubení se, jak zatočí s novým vůdcem IS je neřešitelná věc. Přijde další a po něm zase další a další a pořád dokola. On už dávno nebude prezidentem, ale IS bude mít stále nějaký vzor, rodí se jich spousta už dávno v USA, protože právě tam vzniká ta hlavní líheň džihádistů.

Zobrazit celou diskusi