Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera řidič dodávky VW Crafter sám telefonicky oznámil policistům, že se před stoupacími pruhy poblíž Blažejovic střetl s šestapadesátiletým chodcem.

Jedenadvacetiletý řidič zemřel při tragické nehodě. Stala se v noci na sobotu na Vodňansku.
Zemřel 21letý řidič. Nezvládl zatáčku a narazil do stromu

"Na místo vyrazili také záchranáři, bohužel, sražený chodec utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě nehody zemřel. Šel po silnici v neosvětleném úseku ve správném směru, ale bez jakýchkoliv reflexních doplňků. Řidič se mu nedokázal včas vyhnout," uvedl Jiří Matzner s tím, že totožnost sraženého muže zjistili kriminalisté až v úterních dopoledních hodinách.

Na Písecku při nárazu do stromu zemřel ve čtvrtek večer řidič.
VIDEO: Na Písecku při nárazu do stromu zemřel řidič

Policisté zajistili vozidlo pro další zkoumání a vyšetřovatel nařídil soudní pitvu. Alkohol byl dechovou zkouškou u řidiče vyloučen.

"U chodce se možné alkoholové opojení bude také prověřovat. Míra zavinění této tragické a zbytečné dopravní nehody bude předmětem vyšetřování, stejně jako její přesný průběh. Pokud by byl chodec osvětlen nebo měl na sobě reflexní doplňky, třeba by vše dopadlo jinak," upozorňuje policejní mluvčí.

Proč se vyplatí mít na oblečení reflexní prvek a naopak, jak je chodec ohrožen v tmavém oblečení. Zdroj: Deník/Lenka Novotná