Zápisník Marka Schwarzmanna: (Ne)logičnost

Severokorejský vůdce Kim Čong-un podnikl symbolickou cestu na posvátnou horu.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un podnikl symbolickou cestu na posvátnou horu. Zdroj: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un podnikl symbolickou cestu na posvátnou horu.
Kim Jong Un
Kim Jong Un
4
Fotogalerie

Evropské vlády ve snaze zalepit díry ve svých socialistických rozpočtech, ale také ve snaze sáhnout si na objemy peněz, které na jejich území generují technologičtí giganti jako Facebook, Amazon či Google, postupně zavádějí digitální daň.

Včera ji odklepla Itálie, už v červenci ji zavedla Francie, v Česku se mluví o sedmiprocentní srážce. Nic proti tomu, je to i celkem logické, ale podívejme se na to z jiné strany: kdy naposledy jste zažili, že by firma nepřenesla zvýšení provozních nákladů do ceny svého produktu či služby? Jste připraveni na to, že se za účet na Facebooku nebo za e-mail od Googlu začne platit? A co teprve za zpravodajství…

Dámy a možná i pánové, zbystřete. Toužíte-li vroucně po tom, že vás zachrání princ na bílém koni, nečekejte marně na Pavla Trávníčka ani na svatého Martina. Vydejte se do Severní Koreje. Tamní krutovládce a další v řadě Kimů v čele komunistického režimu se nechal zvěčnit, jak cválá po posvátné hoře Pektu na bílém hřebci. A že to je pohled! Atletická dynamika, svaly hrající v symfonii svižného cvalu… prostě krásný kůň.