Firma HP zruší až devět tisíc pracovních míst. Cílem je snížit náklady a zjednodušit podnikání

Americký výrobce osobních počítačů HP v rámci restrukturalizace zruší až 16 procent pracovních míst. Cílem restrukturalizace je snížení nákladů a zjednodušení podnikání. Oznámila to společnost v noci na pátek na setkání s analytiky.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společnost HP zruší šestnáct procent pracovních míst.

Společnost HP zruší šestnáct procent pracovních míst. | Foto: Brendan McDermid | Zdroj: Reuters

Počet zaměstnanců by měl klesnout o sedm až devět tisíc z nynějších zhruba 55 tisíc. Propouštění přichází v době, kdy firma dokončuje tříletý restrukturalizační plán, jehož součástí bylo také zrušení pěti tisíc pracovních míst.

Continental chce zavírat továrny a propouštět. Výrobce pneumatik a autodílů zruší 20 tisíc míst

Číst článek

Společnost očekává, že jí restrukturalizace bude stát do konce fiskálního roku 2022 zhruba jednu miliardu USD (23,4 miliardy korun). Současně by však měla přinést do konce fiskálního roku 2022 úspory ve výši jedné miliardy USD ročně.

Rozhodnutí přichází v době, kdy firma po čtyřech letech mění vedení. Od 1. listopadu se novým ředitelem stane Enrique Lores, nahradí Diona Weislera, který odchází z rodinných důvodů.

HP rovněž oznámil, že správní rada schválila na svém zasedání na konci září zpětný odkup akcií za pět miliard USD.Firma HP vznikla v roce 2015, kdy se společnost Hewlett Packard rozdělila na dvě části. Jedna, s názvem HP, zahrnuje výrobu osobních počítačů a tiskáren, a druhá, která se jmenuje Hewlett Packard Enterprise, se specializuje na datová centra a podnikatelský software.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme