‚Je to skvělý úspěch hospodaření v Česku‘. Babiše potěšila zpráva o zlepšení ratingu

Za skvělý úspěch pro české hospodářství označil premiér Andrej Babiš (ANO) rozhodnutí mezinárodní ratingové agentury Moody's Investors Service zlepšit hodnocení úvěrové spolehlivosti České republiky o jeden stupeň na úroveň Aa3. Babiš to v sobotu uvedl na twitteru. Ocenil, že ratingové agentury hodnotí Česko pozitivně. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na facebooku uvedla, že změna ušetří Česku na finančních trzích stovky milionů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Andrej Babiš po jednání v Bruselu

Babiš uvedl, že zlepšení ratingu je skvělý úspěch hospodaření v ČR. | Foto: Viktor Daněk | Zdroj: Český rozhlas

Agentura upravila hodnocení na Aa3 z dosavadní úrovně A1, vedle toho změnila výhled ratingu z pozitivního na stabilní. „Skvělý úspěch pro české hospodářství. Agentura Moody's po 17 letech zvedla rating ČR! Ocenila zlepšující se fiskální výsledky a taky vládní reformy podporující ekonomiku. Jsem rád, že nás ratingové agentury hodnotí pozitivně,“ uvedl na twitteru Babiš.

Moody's o stupeň zlepšila rating úvěrové spolehlivosti Česka. Poukázala při tom na úspěšné reformy vlády

Číst článek

Schillerová na facebooku napsala, že jí rozhodnutí agentury dává „neskutečnou sílu do další práce“. „Čím vyšší známku země obdrží, tím více je považována za spolehlivějšího dlužníka a může si pak na trhu půjčovat za výhodnějších podmínek,“ uvedla ministryně.

Díky tomu můžeme ušetřit na financování státního dluhu nemalé peníze, které následně můžeme použít tam, kde jsou nejvíce potřeba,“ dodala Schillerová.

Úvěrový rating je důležitým vodítkem pro investory, neboť jim ukazuje, jaká je pravděpodobnost řádného splácení půjček. Má významný vliv na ochotu věřitelů příslušnému státu či jinému subjektu půjčovat a rovněž na podmínky půjčky. Čím je rating vyšší, tím lépe je dlužník vnímám v očích věřitelů.

Skvělý úspěch pro české hospodářství. Agentura Moody's po 17 letech zvedla rating České republice! 🇨🇿 Ocenila zlepšující se fiskální výsledky a taky vládní reformy podporující ekonomiku 👍 Jsem rád, že nás ratingové agentury hodnotí pozitivně.

ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2942…

08:24 – 05. 10. 2019

5 111

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme