Miro Žbirka či Xindl X. Pražskou křižovatku v sobotu večer rozezní koncert Světlo pro Světlušku

Kostel svaté Anny na Starém městě v Praze v sobotu večer rozezní benefiční koncert Světlo pro Světlušku. Projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu - Světluška - má letos motto „Pošli to dál“. Na koncertu zazpívají třeba Chinaski, Miro Žbirka, David Koller nebo Xindl X, kteří vystoupí v tradičních duetech s nevidomými zpěváky a hudebníky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světlo pro Světlušku

Světlo pro Světlušku | Foto: Studio Tyrš by Petra Komárková

Na pomoc nevidomým a zrakově postiženým můžou lidé přispívat i během koncertu, a to formou dárcovské SMS zprávy nebo přímo na bankovní účet.

„Výtěžek poputuje na pomoc zrakově postiženým. V loňském roce jsme díky koncertu od našich dárců získali bezmála 3,5 milionu korun,“ říká ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Chinaski, Žbirka a Koller. Na benefičním koncertě Světlo pro Světlušku zahrají i známě hvězdy

Číst článek

Večerem hosty provedou moderátorka Radiožurnálu Lucie Výborná a sportovní redaktor České televize Jan Smetana. Přímý přenos z koncertu začne ve 22.00 na Radiožurnálu a na prvním programu České televize.

Doprovázet hudební vystoupení bude smyčcový kvintet a světluščí sbor složený z Kühnova dětského sboru, nevidomých dětí Školy Jaroslava Ježka a ZŠ pro žáky s poruchami zraku na náměstí Míru v Praze.

Nebude chybět ani medailonek o tom, jak konkrétně Světluška pomáhá s nevidomým sportovcem, trenérem a koučem Markem Moflárem z Prahy.

Součástí večera budou také tři předtočené reportáže Den POTMĚ, ve kterých jezdec freestyle motocrossu Martin Koreň a zrakově postižená Šarlota Kušnírová jezdí na motorce, hudebník a zpěvák Miro Žbirka a nevidomá Ráchel Skleničková spolu hrají a herec Jiří Langmajer a nevidomý Petr Veselý se potápějí.

Cílem projektu je nejen pomoci nevidomým, ale zároveň ukázat, jak zrakově postižení pomáhají lidem kolem sebe a jsou inspirací ostatním.

Andrea Kubová, Daniela Tollingerová, ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme