Reprezentační záložník Král má v klubu nového trenéra, Spartak Moskva přebírá Tedesco

Českého fotbalového reprezentanta Alexe Krále bude ve Spartaku Moskva trénovat mladý kouč Domenico Tedesco. Čtyřiatřicetiletý italský rodák s německým pasem, který v březnu skončil na lavičce Schalke 04, byl v pondělí jmenován nástupcem Olega Kononova.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Domenico Tedesco

Fotbalový trenér Domenico Tedesco | Foto: Martin Rickett | Zdroj: Reuters

Smlouvu podepsal do března roku 2021. Kononov odstoupil po čtvrté ligové porážce za sebou. Spartak pak prohrál ještě jednou a v tabulce je až dvanáctý.

‚K ruštině mám sympatie.‘ Král se těší na angažmá ve Spartaku Moskva a budoucí velký přestup

Číst článek

Tedesco zatím nemá s profesionálním fotbalem žádné velké zkušenosti. Předloni na jaře se ujal Aue a zachránil ho v druhé německé lize. V létě pak nastoupil do Schalke, kde skončil po debaklu 0:7 s Manchesterem City v osmifinále Lize mistrů. Pro tradiční německý celek to byl navíc sedmý zápas v řadě bez vítězství.

Jednadvacetiletý Král přišel do Spartaku v září za 310 milionů korun ze Slavie Praha. V ruské lize zatím nastoupil ve třech zápasech, jeho tým vždy prohrál.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme