Ondrášek vypadl s Dallasem v prvním kole play-off. Rooney se rozloučil se zámořskou soutěží debaklem

Pro Zdeňka Ondráška po vydařeném debutu v české reprezentaci skončila zámořská sezona v MLS. Třicetiletý útočník s Dallasem nestačil v prvním kole play-off na Seattle, na jehož hřišti texaský tým prohrál 3:4 v prodloužení.

Seattle Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek se poprvé střelecky prosadil v MLS

Fotbalový útočník Zdeněk Ondrášek se poprvé střelecky prosadil v MLS | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ondrášek debutoval v národním týmu 11. října a gólem v 85. minutě rozhodl o senzačním vítězství nad Anglií v kvalifikaci o mistrovství Evropy. Pak si zahrál ještě v přípravě proti Severnímu Irsku. Po návratu do Dallasu se ale střelecky neprosadil.

Možná poprvé jsem viděl tátu se slzami v očích, popisoval po výhře nad Anglií šťastný střelec Ondrášek

Číst článek

Hrdinou Seattlu byl v sobotu Jordan Morris. Americký útočník vstřelil tři ze čtyř gólů domácích včetně vítězného ve 113. minutě prodloužení. V něm už Ondrášek na hřišti nebyl, protože krátce před koncem základní hrací doby byl střídán.

Stejně jako Ondrášek přišel o šanci získat klubovou trofej bývalý kapitán anglické reprezentace Wayne Rooney. S angažmá v DC United se rozloučil zdrcující porážkou 1:5 s Torontem po prodloužení, v němž kanadský klub skóroval dokonce čtyřikrát. Rooney se nyní v rodné Anglii stane hrajícím asistentem v druholigovém klubu Derby County.

Mezi postupujícími do semifinále konferencí MLS naopak nechybějí obhájci titulu z Atlanty po výhře 1:0 nad New Englandem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme