Mladá Boleslav nevyužila příležitost vést Tipsport extraligu. Karlovým Varům podlehla 3:5

Hokejisté Mladé Boleslavi se mohli po pátečním zápase s Karlovými Vary dostat na první místo tabulky. Tuto příležitost ale nevyužili, když prohráli 3:5. V dalším utkání porazily Vítkovice 2:0 Litvínov.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary, Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Svoboda (vlevo) a Blaž Gregorc (vpravo) zasahují proti střele Pavla Kousala

Miroslav Svoboda (vlevo) a Blaž Gregorc (vpravo) zasahují proti střele Pavla Kousala | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 5:3

Aktivněji vstoupili do utkání domácí, kteří již v páté minutě otevřeli skóre zápasu. Přihrávku Adama Rašky využil bez chyby Ondřej Beránek, když trefil přesně levý horní roh branky Gašpera Krošelje. Karlovy Vary mohly své vedení o minutu později navýšit. Václav Skuhravý ale rozezněl pouze tyč. Vzápětí se dostali do šance také hosté, ale Radimovi Zohornovi nevyšla klička a puk skončil vedle branky.

Gulaš se prosadil v desátém utkání v řadě a překonal rekord extraligy, Pardubicím nasázel hattrick

Číst článek

Následně dostali mladoboleslavští šanci v podobně přesilové hry, ale k ohrožení Filipa Novotného se dostal jen Jan Stránský, který trefil právě domácího gólmana. V závěru třetiny dostali hosté k dispozici ještě jednu přesilovou hru, ale ani tu nevyužili.

Na začátku druhé třetiny se dostal do samotného úniku Tomáš Vondráček. Krošelje ale nepřekonal. Po té vyslal tvrdou střelu Michal Vondrka. Puk ale zastavila obrana domácích. Ti si posléze také vyzkoušeli hru v přečíslení a měli během ní několik zajímavých šancí. Ze žádné z nich ale puk do mladoboleslavské branky nedostali. Trest přišel během půl minuty, kdy hosté zásluhou Marka Hrbase vyrovnali.

Karlovarští se ale nenechali vykolejit. Dostali se do přečíslení a jen minutu po vyrovnání díky Petrovi Koblasovi opět vedli. O dvě minuty později se navíc podařilo využít přesilovou hru domácímu Tomáši Rachůnkovi, který navýšil na 3:1. Vzápětí hráli domácí další přesilovou hru, ale tu hráči Mladé Boleslavi ubránili. Naopak 80 sekund před koncem druhé třetiny využili Středočeši, konkrétně Zohorna, tu svou.

Do úniku se dostal ve 42. minutě Martin Kohout, který si ale na Krošelje nepřišel. Hosté naopak vzápětí vyrovnali, když růžek branky vymetl Pavol Skalický. Následně hosté dostali výhodu přesilové hry, ale nevyužili ji. Ihned po jejím skončení se situace otočila, ale ani karlovarští nebyli úspěšní.

V 50. minutě byl vyloučen nejprve domácí Vondráček a o 18 sekund později také hostující Adam Zbořil. Hru ve čtyřech dokázali využít domácí. Konkrétně Rachůnek, který byl na konci pohledné kombinaci svého týmu. Mladoboleslavští následně marně dobývali Novotného branku a tak v poslední minutě sáhli ke hře bez brankáře. Tu využil k navýšení na 5:3 Vondráček.

⏱❌ | Byť značně oslabení, předvedli dnes hokejisté Mladé Boleslavi ve Varech slušivý výkon. Hned dvakrát vyrovnali, potřetí se o to pak pokoušeli v power play. Nakonec s Karlovými Vary ale prohrávají. #KVAvMBL

20:17 – 18. 10. 2019

HC Vítkovice Ridera – HC Verva Litvínov 2:0

Vítkovice musely před začátkem zápasu upravovat soupisku. Kvůli zdravotnímu problému z ní vypadl jejich nejproduktivnější hráč Roberts Bukarts.

Úvodní zásahy zápasu si připsal domácí Miroslav Svoboda po pokusech Jiřího Říhy a Jana Ščotky. S oběma si ale vítkovický gólman poradil. Následně byl v pohotovosti také jeho kolega na druhé straně kluziště. Nicolase Werbika ale vychytal David Honzík a Daniel Krenželok z dorážky branku přestřelil.

Hokejisté Třince vyhráli ve Zlíně a jsou v čele extraligy. Kladno předvedlo proti Plzni další obrat

Číst článek

Po té se dostali do vzájemné potyčky Dominik Lakatoš s Davidem Štichem. Jejich počínání „ocenili“ sudí dvěma minutami za hrubost pro oba. Při hře ve čtyřech se do dvou šancí dostal domácí kapitán Jan Výtisk, který si ale na Honzíka nepřišel. V 15. minutě se dostal do úniku Viktor Hübl, který ale kličkou Svobodu nepřekonal.

Na začátku druhé třetiny se před Svobodu dostal Ondřej Jurčík, který ale v tísni netrefil branku. Litvínovští se i nadále tlačili do branky, ale ani Richard Jarůšek, ani žádný z jeho spoluhráčů úspěšný nebyl. Tlak hostí podpořila přesilová hra, ve které se dostali do několika šancí. Nejblíže gólu byl tři sekundy před jejím koncem Adam Jánošík, který nastřelil tyč.

Následně dostali výhodu přesilové hry také Vítkovice. Stejně jako předtím Svoboda byl ale Honzík pozorný a žádnou ze střel za svá záda nepustil. Další přesilovou hru si posléze vyzkoušel Lítvínov. Největší šanci si během ní ale připsal domácí Alexandre Mallet, který ale v úniku trefil jen gólmana hostí. Po skončení oslabení do dalšího úniku dostal Rastislav Dej, ale ani ten nebyl úspěšný. To se změnilo ve 38. minutě, kdy z kruhu bezchybně zakončil Lakatoš.

Ve 47. minutě se dostali domácí do přečíslení. Na jeho konci byl Erik Němec, který trefil pouze Honzíka. Po té zahrozili také hosté, kteří ale trefili jen tyč. Následně nadvakrát střílel Krenželok, ale ani jednou neuspěl. V poslední minutě vsadili hosté, vše na jednu kartu a odvolali z branky Honzíka. Po pouhých šesti sekundách to ale využil Blaž Gregorc, který upravil na konečných 2:0.

Na ledě Vítkovic nás dnes zradila produktivita. Bez gólů jsme na body pomýšlet nemohli a z Ostravy tak odjíždíme s prázdnou. #VITvLIT

Další zápas hrajeme v neděli od 17:30 doma proti Olomouci.

20:00 – 18. 10. 2019

1

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 5:2

Utkání začalo ve velkém tempu již od začátku. Nejprve hosté zavřeli Pardubice v jejich pásmu, ale Ondřej Kacetl zasahovat nemusel. To se o několik málo sekund později změnilo, když se Erik Hrňa pokoušel propasírovat puk mezi Kacetlovy betony. Na brankáře domácích si ale nepřišel. Následně Robert Kousal našel Radoslava Tybora, který ale minul branku Petra Kváči.

‚Byl jsem jak páté kolo u vozu.‘ Ikona hokejových Pardubic Rolinek předčasně rozvázala smlouvu

Číst článek

V 10. minutě si Třinec zahrál přesilovou hru. Blízko k jejím u využití byl Hrňa, jehož střelu ale vyrazil Kacetl. Po té si hru v početní výhodě vyzkoušeli také domácí. Marek Hovorka během ní vyslal tvrdou ránu na Kváču, který ji pohotově vykopl betonem. V závěru první části hry se dostali pardubičtí to přečíslení dvou na jednoho. Jan Kloz přihrál na Matěje Blümela, jeho střelu z voleje chytil přesouvající se Kváča.

Otevřít skóre utkání se podařilo Pardubicím hned na začátku druhé třetiny, kdy se dostal k puku Švéd Johan Harju a uklidil ho do branky. O čtyři minuty později domácí své vedení navýšil, když se před brankou prosadil Hovorka. Ve 30. minutě mohl být rozdíl již tříbrankový. Michal Pochobradský ale jen o kousek minul tyč Kváčovy branky. Domácí si následně zahráli přesilovou hru. Největší šanci si v ní připsal Denis Kusý, kterého ale vychytal dvaadvacetiletý brankář Třince.

Tomu v závěru této části hry udělali radost jeho spoluhráči. Konkrétně Vladimír Dravecký, který překonal Kacetla. Po té mohl Jan Mandát vrátit domácím dvoubrankové vedení, ale Kváča předvedl další parádní zákrok.

Co se nepovedlo Mandátovi v závěru předchozí třetiny napravil na začátku té poslední Ondřej Matýs. Ten proměnil samostatný únik a upravil na 3:1. Vzápětí se dostal do šance opět Třinec, přesněji Davecký. Jeho střelu ale vyrazil Kacetl betonem a dorážku zastavila boční síť branky. Po té následovala série vyloučení. Zkrácenou přesilovou hru deset sekund před jejím koncem využil třinecký Marcinko a opět byl rozdíl jen jednobrankový.

Klid na hokejky domácích mohl přinést Kousal, kterého ale nejprve vychytal Kváča a z dorážky nezamířil přesně. Minutu a 36 sekund se hosté rozhodli pro power play. A málem ji využili, když už se kotouč dostal po střele Petra Vrány za Kacetl. Puk ale brankovou čáru nepřekročil. A tak trestali domácí, do prázdné branky se trefil Kousal. Vzápětí dostal dvouminutový trest Harju a hosté opět zkusili štěstí v šesti, tentokrát proti čtyřem. Ani to se jim ale nevyplatilo. Na konečných 5:3 upravil do opuštěné branky Mandát.

Další týden - další lídr extraligové tabulky - další cenná výhra! Dynamo poráží Třinecké Oceláře 5:2! ✅ #PCEvTRI

20:27 – 18. 10. 2019

5 63

HC Olomouc – Mountfield HK 0:2

Aktivní hosté se již ve třetí minutě dostávali do úniku dvou proti jednomu. Aleš Jergl ale uklouzl a tak ze šance sešlo. Mountfield si následně zahrál přesilovou hru. Do dvou šancí se v ní ale dostali domácí. David Škůrek nejprve lehkou střelou vyzkoušel pozornost Marka Mazance a následně se Zbyněk Irgl dostal do dobré pozice, ale v tísni nedokázal zakončit. O tři minuty později se dostal do úniku Radek Smoleňák, jehož střelu ale vychytal Konrád.

Dvě nové tváře v dresu Mountfieldu. Hokejisty Hradce Králové posílili bek Allen a útočník Klíma

Číst článek

Po té se ale hosté již dokázali prosadit. Parádně si počínal Daniel Rákos, který nejprve naznačil Konrádovi střelu na jednu stranu a vzápětí zasunul kotouč mezi jeho betony. O další tři minuty později mohli hosté své vedení navýšit, ale Konrád rychlým přesunem zabránil Rákosovi v další gólové radosti. Olomoucký gólman se následně blýskl také proti další střele hradeckých, kterou za svá záda nepustil.

Na začátku druhé části hry se k brance hostí dostal Matěj Pekr, který ale neměl u tyče žádné místo kudy puk do branky dostat. Ve 29. minutě překážel Smoleňákovi v cestě k brance pouze Jan Švrček. Útočník Hradce si ale na stejně starého obránce Olomouce kličkou nepřišel. Po té se dostal puk k Petr Zámorský, ale jeho střela z úhlu skončila jen v boční síti branky. O čtyři minuty později se Irgl dostal před branku. Jeho bekhendová střela ale skončila jen v Mazancově betonu.

Ve třetí třetině si nejprve hosté zahráli přesilovou hru. Během té si ale nevytvořili žádnou vážnou šanci a skóre se tak neměnilo. Ve 48. minutě vyslal tvrdou střelu na Konráda Zámorský. Brankář Olomouce ale puk chytil. Následně hráli v pěti proti čtyřem také domácí. Ani oni ale gól z přesilové hry nevytěžili.

Poté se do dvou výrazných šancí dostali hráči Olomouce. Střelu Lukáše Klimka nejprve vyrazil Mazanec a proti střele Jana Jaroměřského brankář hostí zasahovat nemusel, protože puk šel mimo tři tyče. A tak se o pouhých 22 sekund později prosadili hráči Mountfieldu. Lukáš Cingel našel na levém kruhu Radovana Pavlíka, který o vzdálenější tyč uklidil puk do branky a upravil na 2:0. V poslední minutě utkání dostali domácí ještě výhodu přesilové hry, ale ani tu nevyužili.

Letos podruhé s nulou! 🎉 Většinu utkání jsme vedli, těsný náskok v nejdůležitější moment navýšili. Navíc to Marek Mazanec podruhé ve třech extraligových zápasech zavřel, a tak z Olomouce vezeme všechny body za výhru 2:0 👌
mountfieldhk.cz/zapas.asp?id=7…
📷 Alena Zapletalová /@HC Olomouc

20:26 – 18. 10. 2019

11

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. O. Beránek (Raška, T. Mikúš), 32. Koblasa (Kohout, T. Knotek), 34. T. Rachůnek (Gríger, Flek), 51. T. Mikúš (T. Rachůnek, Graňák), 60. Vondráček (Skuhravý) - 31. Hrbas (Skalický, A. Zbořil), 39. R. Zohorna (Hrbas, O. Najman), 43. Skalický (A. Zbořil). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:5, navíc Gríger (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3531.

HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Lakatoš (D. Krenželok), 60. Gregorc (D. Krenželok). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4007.

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 21. Harju (M. Látal), 24. Hovorka (J. Kolář, Harju), 43. O. Matýs (M. Machač), 59. R. Kousal, 60. Mandát - 39. Dravecký (M. Kovařčík), 51. Marcinko (P. Vrána, M. Doudera). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6327.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Rákos (Jergl, Červený), 56. R. Pavlík (Cingel, F. Pavlík). Rozhodčí: Pešina, Šír - Lederer, Zíka. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3771.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme